Трудно е да си представим как продължава обичайния живот на украинците по време на война. Обаче е факт, че много хора продължават да правят това, в което са най-добри, дори и в такива условия. А поредният пример идва от една музикална група.

Анджелина Джоли,  Украйна и какво прави актрисата в страната

Какво прави в Украйна Анджелина Джоли

Когато актрисата рискува живота си

Антитiла са едни от най-успешните украински изпълнители. А сега записаха парче на фронта.

"2Step" e колаборация с Ед Шийрън, който откликна на призива на групата да покаже подкрепата си към Украйна, като запише песен заедно с тях. "Ед разбира болката на украинците, изпитва състрадание и симпатия към тях," коментира вокалът на Антитiла Тарас Тополя пред ВВС.

В момента Тополя е на фронтовата линия в родината си заедно с останалите членове на групата. Текстът на "2Step" е писан, докато работи като лекар в Бородянка - един от най-тежко засегнатите от руската агресия градове.

Украинската част от видеото на песента пък е заснета в Харкив. "Просто спряхме на средата на пътя и започнахме да пеем", разказва Тополя. Името на групата влезе в световните новини в началото на март, когато Антитiла изразиха желание да се включат виртуално в концерт за набиране на помощи за Украйна в Бирмингам.

Тогава организаторите им отказват тази възможност, защото музикантите в момента са войници, а концертът набира средства за цивилното население и не бива да се асоциира с военни действия.

Шийрън обаче решава да се запознае с музиката на украинската група и впоследствие им предлага да запишат обща песен. "2Step" излезе на 2 май и вече има близо 2 милиона гледания. Приходите от нея ще отидат за хуманитарната организация Music Saves UA.