Коледа е тук и едва ли ни трябва допълнителен стимул, за да се отдадем на празнично настроение и релакс. И все пък събираме три изцяло коледни истории, които да допълнят атмосферата.

Снимка 558261

Източник: Колаж / Сиела

"Всичко, което искам за Коледа"

Какво е Коледа без една истински романтична история? Точно такава ни предлага Джована Болури. Главният й герой Ник е супер успешен и високоплатен адвокат в Лондон, който обаче е уволнен след допусната грешка. Гаджето му го зарязва впоследствие и за Ник Коледата се очертава доста мрачна, докато не приема работа като Дядо Коледа в местния търговски център. Именно така се запознава с 4-годишния Алфи, който има една молба към добрия старец - да направи майка му Сара отново щастлива.

Изд. Сиела, 10 лв.

Снимка 558260

Източник: Колаж / Колибри

"Коледно чудо"

В случай обаче, че имаме нужда от нещо по-необичайно за дългите почивни дни, този сборник с разкази е подходящ. Той събира на едно място българските автори Иван Владимиров - Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Андрей Велков, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова - Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова, които отдаван своя дан на коледното чудо. Съставител е Кремена Димитрова.

Изд. Колибри, 16 лв.

Снимка 558262

Източник: Колаж / Еднорог

"Убийствена Коледа"

Не всички са почитатели на романтична и уютна Коледа. За онези, които имат нужда от съспенс и мистерия, е новата книга на Вал Макдърмид. В нея шотландската криминална кралица предлага 12 разказа, чието действие се мести от Сараево до Петербург, както и до родната Шотландия на авторката. Благородник, чието тяло е открито в гората, писател, преследван от призрак, Холмс и Уотсън, които обръщат хода на историята са само част от загадките, които ни очакват между кориците й.

Изд. Еднорог, 17.99 лв.