Първите три имена, за които се сещаме, когато си мислим за наградите Грами, са Бионсе, Адел и Лейди Гага. Факт е, че те имат голям брой статуетки (съответно 28, 15 и 11), но и на трите им предстои да извървят път, за да настигнат човека на върха на тази класация.

Бионсе, Тейлър Суифт, Megan Thee Stallion, Били Айлиш и жените, които превзеха наградите Грами 2021

Жените, които превзеха наградите Грами

Кралицата отново е на върха

Всъщност, днес неговото име далеч не е толкова популярно, колкото на гореизброените дами. Почти сме убедени, че и хората, които са чували за него, не са чак толкова много. Което донякъде е и нормално.

За разлика от Бионсе, Адел и Лейди Гага, въпросният човек не е получавал най-голямото признание в света на музиката заради своя глас - като тях. Не е бил и соло изпълнител - като тях. Напротив, той е бил начело на различни оркестри, но ролята му винаги е била решаваща в общото представяне на ръководените от него хора.

Името му е Джордж Шолти - деригентът с унгарски произход, които е носител на цели 31 награди, научаваме от Popsugar. Шолти е дългогодишен диригент на симфоничния оркестър в Чикаго до смъртта си през 1997 г. А през цялата си кариера, отдадена на класическата музика, е бил номиниран за 74 Грами.

За първи път печели още през 1962 г. - за оперния запис Verdi: Aida, но е бил отличаван още за най-добри класически албуми, оперни и оркестрални записи.