The Weeknd може и да не зачита наградите Грами и да смята, че не всичко относно тях е честно и справедливо, но шоуто трябва да продължи, както се казва.

Грами 2021, номинираните и как ще се проведе церемония

Какво да очакваме от наградите Грами 2021

Броени дни до голямото събитие

И то с пълна сила - особено за жените. След връчването на статуетките преди няколко часа стана ясно, че три жени ще запомнят тази церемония, защото влязоха в историята.

Бионсе спечели три награди и по този начин общият ѝ брой статуетки набъбна на 28, постижение, което нито една жена до момента не е постигала. Бионсе държи и първото място при изпълнителките с най-много номинации - 79.

Вечерта беше паметна и за Тейлър Суифт. Албумът ѝ Folklore спечели в категорията за албум на годината. И по този начин Суифт се превръща в първата жена, която печели в категорията за най-добър албум цели три пъти.

Възходът на Megan Thee Stallion пък беше увековечен със спечелването в категорията за най-добър нов изпълнител. Това също си е забележително, защото жена рапър не беше печелила тази категория от 1999 г.

Тя спечели и в категориите за най-добра рап песен и рап изпълнение с песента си "Savage", която е в колаборация с Бионсе. 

Били Айлиш също не си тръгна с празни ръце. Тя спечели в категорията за запис на годината с парчето си "Everything I Wanted". Както и в тази за най-добра песен, писана за филм с "No Time to Die" към саундтрака на "Смъртта може да почака".