Сезонът в NBA официално е рестартиран и вече успяхме да си оплакнем очите с няколко мача. Трябва да признаем, че атмосферата по време на двубоите е малко странна с тези виртуални фенове, но все пак сме доволни, че баскетболът е обратно в играта.

Microsoft Teams, Together Мode, NBA и виртуалната спортна публика

Публиката на мачовете вече ще е виртуална

Спортът никога няма да е същият

В оставащите мачове NBA разреши на играчите да заменят имената си на гърба на екипите с думи или фрази, които подкрепят равенството и протестите в САЩ.

По-голяма част от тях решиха да изпишат фрази като Black Lives Matter или Equality. Преди първите мачове, с които сезонът беше рестартиран, всички играчи решиха да коленичат по време на химна, облечени в черни тениски с надпис Black Lives Matter.

Снимка 490705

Източник: GettyImages

Един играч обаче реши, че няма да го направи. Баскетболистът на Орландо Меджик Джонатан Айзък нито облече въпросната тениска, нито коленичи по време на химна, което нямаше как да не бъде забелязано.

След срещата журналистите, естествено, не пропуснаха да го попитат защо така е направил и подкрепя ли въобще движението Black Lives Matter.

Айзък каза, че го подкрепя и мисли, че промяна трябва да има, но не смята, че ако коленичи и облече черна тениска, ще промени нещо. За него това просто не е решението.

Според Los Angeles Times, Джонатан Айзък не е единственият, който е решил да не коленичи по време на химна. Прави също са останали треньорът на Сан Антонио Спърс Грег Попович, асистентката му Беки Хамън и играчът на Маями Хийт Майърс Ленърд.

Леброн Джеймс, Black Lives Matter и защо Краля отказва да сложи послание на екипа си

Защо Леброн Джеймс отказа да замени името си

Краля държи на вижданията си

Разликата обаче е, че и тримата са носили черните тениски с надпис Black Lives Matter, докато Джонатан Айзък не. Но и при тях не става дума за незачитане на движението за равни права, а просто въпрос на избор и гледна точка.

Странно е колко бързо се променят нещата, защото сега се обръща внимание на това кой не е коленичил, докато преди няколко години, когато Колин Каперник го направи в знак на протест, беше обявен едва ли не за предател. И с кариерата му беше свършено.

Лу Уилямс, NBA, посещението на стриптийз бар и обвиненията срещу баскетболиста

Баскетболистът и стриптийз баровете

Какво наистина е правел Лу Уилямс там

За съжаление Джонатан Айзък ще пропусне остатъка от сезона. Но не заради нещо друго, а заради тежка контузия, която получи в мача срещу Сакраменто Кингс. Положението за баскетболиста не е никак розово, защото има голяма вероятност да пропусне и следващия сезон.