Все по-близо сме до рестартирането на сезона в NBA, което няма как да не ни радва. Имаме обаче леки резерви относно това дали баскетболистите ще са на познатото високо ниво след толкова месеци без игра.

Greatness Code, Леброн Джеймс, Том Брейди, Алекс Морган, Apple TV+ и документалната поредица за велики спортисти

Какво прави Леброн Джеймс и Том Брейди толкова велики

Новата документална поредица за спорта Greatness Code

От NBA са се погрижили нищо да не им липсва, като дори предоставиха възможността на всеки един баскетболист да изрази гражданската си позиция. Това ще се случи чрез добавяне на надпис на гърба на екипа, който да замени този с името на съответния играч.

Според източници на ESPN, списъкът с послания е бил доста дълъг, като сред възможните опции са били следните: Black Lives Matter, Say Their Names, Vote, I Can't Breathe, Justice, Peace, Equality, Freedom, Enough, Power to the People, Justice Now и Say Her Name.

И до момента 285 от всички 350 играчи са изразили съгласието си на екипа им да бъде изписано послание. Кайл Корвър например ще изпише на гърба на екипа си Black Lives Matter, а Джавейл МакГий - Respect Us.

Леброн Джеймс и новото му имение за 39 милиона долара

Леброн Джеймс харчи милиони, дори по време на пандемия

Краля е сметнал всичко

Леброн Джеймс и Антъни Дейвис обаче са отказали да заменят името си с друг надпис. Според Джеймс, идеята на NBA не е лоша, но той не мисли, че каузата за равни права ще спечели от нещо подобно. Краля смята също, че тази инициатива не отговаря на неговата мисия.