През 2021 г. Disney и Lucasfilm обявиха, че Джина Карано вече няма да бъде част от един от най-успешните сериали от вселената на "Междузвездни войни" - The Mandalorian.

Джина Карано, The Mandalorian и скандалът около ММА звездата

Скандалът, в който Джина Карано се забърка

Със социалните мрежи трябва да се внимава

Тогава до решението на студиата се стигна заради противоречиви постове на политическа тематика на актрисата и бивша ММА звезда в X (тогава Twitter). Само дни след това се разбра, че тя няма да е част вече от The Mandalorian и побърза да нападне Disney, твърдейки, че е подложена на тормоз от тяхна страна и не е единствената.

Е, изминаха почти три години и нищо не се случи, но сега разбираме, че Джина Карано е завела дело срещу Disney и Lucasfilm, а в основата на всичко е не кой да е, а самият Илон Мъск. 

Снимка 518620

Източник: GettyImages

В документите, подадени към съда, Карано твърди, че е уволнена защото нейната гледна точна не е съответствала на това, което от компанията смятат за приемливо. Тя дори, че е била дискриминирана от Disney, защото отношението към постъпките на мъжете, които участват в сериала, е било различно.

Джина Карано твърди, че през 2017 г. Педро Паскал е сравнил Доналд Тръмп с Хитлер в пост в Instargam, но за него последствия не е имало. Освен това, актрисата твърди, че година преди уволнението си е водила дълги разговори с Disney, защото те не са били доволни от отношението, което тя демонстрира в социалните мрежи към LGBTIQA+ общността, пише Entertainment Tonight.

Джина Карано, Disney и обвиненията на актрисата към компанията

Джина Карано с обвинения към Disney

Рунд пореден

"Думите ми бяха постоянно изопачавани, за да ме демонизират и дехуманизират като алтернативен десен екстремист. Това беше клеветническа кампания, насочена към това да бъда заглушена, унищожена и да послужа като пример", пише Карано в X.

Според Джина Карано, тя никога не е използвала агресивен или обиден език, а просто е споделяла провокиращи цитати, снимки и мемета. Тя отрича, че някога е сравнявала републиканците с евреите по време на Холокоста, за което бе обвинявана тогава.

Актрисата пише още, че преди време Илон Мъск е предложил да подкрепи с всички правни средства хора, които са били уволнени, защото са използвали X като платформа за изразяване на свободното си мнение. "За моя изненада, преди няколко месеца получих имейл от адвокат, който беше нает от X, за да разгледа моята история и много други."

Илон Мъск призна грешката си, но нападна Disney и Боб Айгър с остри думи

Илон Мъск призна грешката си, но нападна остро Disney

В типичния си стил

И така сега Джина Карано смята, че делото може да успее и да изчисти името си. Колкото до Илон Мъск - тази подкрепа идва скоро след като влезе в словесни пререкания с изпълнителния директор на Disney - Боб Айгър. Защото компанията, водена от Айгър, изтегли всичките си реклами от X.