Откакто Илон Мъск реши да похарчи неприлична сума пари, за да придобие Twitter и след това да го преименува на X, проблемите пред него и социалната мрежа не спират.

Илон Мъск, Grok и какво знаем за изкуствения интелект

Какво знаем за Grok - изкуствения интелект на Мъск

С развито чувство за хумор

Последният бе оттеглянето на няколко големи рекламодатели. Disney и Warner Bros. бяха сред големите компании, които спряха да рекламират в платформата преди няколко седмици заради пост на Мъск, който бе определен като антисемитски.

По-рано през ноември той сподели пост в X на друг потребител, който изказва конспиративна теория за това как евреите подготвят геноцид над белите хора. Освен че го сподели, Мъск се съгласи напълно с написаното. След това обаче съжали и по време на организирания от New York Times Dealbook Summit заяви, че е направил грешка и е трябвало по-обстойно да изрази какво е искал да каже.

Боб Айгър

Източник: GettyImages

Боб Айгър

Въпреки това Илон Мъск даде ясно да се разбере, че няма да се подава на изнудване и дори втвърди тона в типичния си стил, нападайки изпълнителния директор на Disney Боб Айгър.

Мъск призна, че този бойкот на големите компании ще убие X, ако продължи прекалено дълго. "И целият свят ще разбере, че тези рекламодатели са убили компанията."

Снимка 644081

Източник: GettyImages

Милиардерът дори се обърна директно към Айгър. "Не рекламирайте. Ако някой ще се опита да ме изнудва с реклама? Да изнудва мен с пари? Да върви на майната си. Да върви на майната си, ясно ли е? Хей, Боб, ако си в публиката. Така се чувствам, не рекламирайте", заяви Мъск, пише The Hollywood Reporter.

Илон Мъск и Starlink в ивицата Газа - какви са плановете на милиардера

Когато Мъск се намеси в конфликта между Израел и Хамас

Този път не става въпрос само за пари

След това Илон Мъск повтори отново, че е направил грешка, отговаряйки конкретно на този туит. "Дадох зареден пистолет на тези, които ме мразят", допълни още той.