По принцип не е някаква нечувана рядкост вече оттеглил се от професионалния спорт футболист да реши да се завърне.

Златан Ибрахимович, Asterix & Obelix: The Middle Kingdom и първата роля в киното на футболиста

Златан Ибрахимович ще дебютира в киното

Астерикс и Обеликс трябва да внимават

Ариен Робен е много добър пример за това. 37-годишният нидерландец се завърна в Грьонинген - клубът, от който започна всичко за него, за да запише някоя и друга игрова минута.

Но това си е доста впечатляващо, защото отборът се състезава на професионално ниво, а не на аматьорско. Може би вдъхновен от примера на Робен, друг именит футболист, отказал се от футбола преди повече от две години, също ще се завърне на терена.

Нападателят Джибрил Сисе, който феновете на Ливърпул най-добре знаят на какво е способен, е решил за втори път да излезе от пенсия, за да поиграе малко футбол. 39-годишният французин е подписал договор с Панатинайкос (но не гръцкият гранд, в който игра в периода 2009-2011 г.), а с отбора от полупрофесионалните нива на американския футбол, базиран в Чикаго.

От Transfermarkt.com припомнят, че миналото лято Сисе имаше желание да се завърне във френския футбол, като съвсем официално се предложи на всички отбори от Лига 1. Дижон проявиха тогава интерес, но в крайна сметка до споразумение не се стигна.

Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Шон Маси-Елис и защо мачът е бил цензуриран от иранска телевизия

Защо иранска телевизия цензурира футболен мач

Странните закони и правила на ислямската страна

Мачовете на Панатинайкос (Чикаго) започват през май, така че ще бъде интересно да видим дали Джибрил Сисе е запазил головия си нюх. През 2018 г. той последно игра в долните нива на швейцарския футбол, като завърши последния си сезон с цели 24 гола, но до удължаване на договора му така и не се стигна, пише Daily Mail.