Няма две мнение по въпроса - заедно с "300" (2006 г.), "Код: Олимп" е сред най-известните филми на Джерард Бълтър. Успехът му пък роди още два филма, а се подготвя и четвърти.

Джерард Бътлър, Night Has Fallen и обявеният четвърти филм от франчайза

Джерард Бътлър отново ще снима в България

Филмите не спират

Но въпреки че филмът е сред успешните за актьора, се пораждат проблеми. Според Variety, Бътлър е завел дело срещу продуцентите на "Код: Олимп" - Nu Image/Millennium Films, защото според него те са го ощетили с около 10 милиона долара.

Филмът спечели 170 милиона долара от бокс офиса, като актьорът твърди, че е трябвало да му бъде изплатен процент от тези печалби, но това така и не се е случило. Договорът му е предвиждал да получи 10% от чистата печалба плюс още 6% от приходите в САЩ.

Снимка 440656

Източник: Лента / Simon Varsano

Продуцентската компания на Джерард Бътлър е трябвало да получи и 5% от печалбата. Актьорът твърди, че са му били представени нередовни счетоводни отчети и е наел одитор, за да провери какво се случва. И проверката е установила, че приходите са били занижени със 17.5 милиона долара. 

"Гренландия: Последно убежище", Джерард Бътлър и новината, че филмът ще има продължение

Оцеляването на Джерард Бътлър продължава

"Гренландия: Последно убежище" ще се сдобие с продължение

Новината идва непосредствено след като Скарлет Йохансон обяви война на Disney отново заради пари. Но според Variety делото на Джерард Бътлър е доста по-традиционно за Холивуд.