Арестът на Джен Шах се разиграва като сцена от филм. Арестувана е през март 2021 г. по време на снимките на риалити предаването, в което участва.

Александра Херасименя, Александър Опейкин, Александър Лукашенко, Беларус и защо олимпийската плувкиня е осъдена на затвор

Олимпийската шампионка, осъдена на 12 години затвор

Какво е провинението ѝ

Докато се снима в американското Real Housewives, тя нескромно демонстрира луксозния си начин на живот, част от който са скъпи дрехи, бижута и цял екип от асистенти. По обвиненията тя първоначално твърди, че е невинна и се държи така през по-голямата част от третия сезон на предаването.

Към днешна дата обаче Джен Шах е осъдена на шест години и половина затвор. Самата тя в крайна сметка се признава за виновна за осъществяването на заговор за извършване на измама в схема за телемаркетинг, насочена към уязвими хора. Като част от споразумението си за признаване на вината, тя ще загуби 6.5 милиона долара и ще плати още около 9.5 милиона.

Според прокурорите 49-годишната Джен Шах и бившият ѝ асистент Стюарт Смит, който също се е признал за виновен, са генерирали и продавали списъци с уязвими жертви, сред които и възрастни хора, на други членове на схемата за измама. В съдебните документи властите посочват именно Джен Шах като "най-виновният" човек, обвинен в случая.

Оливия Хъси, Леонард Уайтинг и защо актьорите от "Ромео и Жулиета" отправиха искане към съда

Голите сцени, заради които Ромео и Жулиета отиват в съда

Защо се стигна дотук

От 2012 г. насам жертвите на измамната схема са хиляди хора. Сред тях е и вдовица на 70 години, която е загубила половината от спестяванията си, както и друг човек със здравословни проблеми, който е останал без дом, след като е загубил пари заради схемата, пише BBC.