Оливия Хъси и Леонард Уайтинг - двамата главни актьори от емблематичния "Ромео и Жулиета", неочаквано взеха решението да съдят създателите филма цели 55 години след неговата поява. Причината: голите сцени.

Харви Уейнстейн, #MeToo и признаването за виновен по обвинения в сексуално насилие

Каква ще е съдбата на Харви Уейнстейн

Продуцентът е признат за виновен по обвинения в сексуално насилие

През 1958 г., когато влизат в ролите на звездните любовници във филмовата версия на Франко Дзефирели, двамата актьори са на 15 и 16 години. Днес двамата са в своите 70 години, но съдят Paramount, обвинявайки студиото, че ги е експлоатирало сексуално и разпространява голи изображения на подрастващи деца.

Нещо повече - актьорите твърдят, че след излизането на филма са претърпели душевни травми и емоционален стрес. И въпреки големия успех, са загубили възможностите си за бъдеща реализация.

Когато се появява на екран, "Ромео и Жулиета" се превръща в абсолютен хит за кратко време. Номиниран е за четири Оскара и печели два - за операторско майсторство и за дизайн на костюми. И това се случва въпреки противоречията около голите сцена в спалнята, които разкриват част от интимните части на Хъси и Уайтинг.

Оливия Хъси и Леонард Уайтинг твърдят, че Дзефирели ги е уверил, че няма да има показана голота. В процеса на снимките обаче режисьорът - който почина през 2019 г. - ги е насърчил да се разголват и ако не го направят, то "снимките ще бъдат провалени".

В заведеното делото се изтъква, че Дзефирели е бил "нечестен" и че двамата актьори са били заснети голи без тяхно знание. Подчертава се също, че в онези години те не са знаели своите права, а движения от рода на #MeToo са били немислими.

Понастоящем те търсят обезщетение, за което се смята, че надхвърля 500 милиона долара, пише Metro.

"Мулан", Me Too, Лий Шанг и как движението е променило филма

Как Me Too промени "Мулан"

Героят, който няма да видим в игралната версия

Любопитно е, че през 2018 г. Хъси защити своята гола сцена в интервю за Variety, като каза, че Дзефирели я е заснел с вкус. И добави: "Никой на моята възраст не е правил това преди. А то бе необходимо за филма."