В спорта сме виждали много случаи на спортисти, които са изправени с гръб до стената и изглежда така сякаш с кариерата им е свършено.

Джак Уилшър, интервюто му за The Athletic, съжалява ли, че е напуснал Арсенал и близо ли е до прекратяване на кариерата си на едва 29 години

Трънливият път от златното момче до изгнанието

Джак Уилшър говори пред The Athletic за трудностите и мислите да се откаже от футбола

През лятото на миналата година бъдещето на Джак Уилшър изглеждаше доста несигурно. От златното момче на Арсен Венгер в Арсенал преди години Уилшър достигна до момента, в който никой клуб не го иска.

И не защото няма необходимите качества, а заради нещото, което през годините е съсипало не един и два таланта - непрестанните и тежки контузии. Преди няколко месеца футболистът каза, че иска да отвори нова страница и в живота, и в кариерата си и да опита нещо различно - да излезе извън пределите на Великобритания.

В кариерата си Уилшър е играл само и единствено в Англия за отборите на Арсенал, Болтън, Борнемут и Уест Хем. И ако лесно може да преброим отборите му, то положението с вече споменатите контузии не стои по същия начин.

Но Джак Уилшър в крайна сметка е успял да намери своя нов пристан, където на 30-годишна възраст да опита да върне блясъка в кариерата си в заключителните ѝ няколко години. Според Sky Sports, футболистът е подписал договор с датския Орхус.

Но тук не става въпрос за някаква мултимилионна сделка. Не, Уилшър ще играе за отбора до края на сезона (който е през юни), като в договора му е предвидена възможността за удължаване с още една година. Не е ясно какви са параметрите по договора, но според Transfermarkt трансферната цена на футболиста към момента е около 2 милиона евро.

Е, Орхус не са платили толкова за Джак Уилшър. Даже не са платили нищо за него, защото от лятото на миналата година той е свободен агент. През тези месеци поддържаше форма с Арсенал, откъдето тръгна и кариерата му, както и с италианския Комо.

Микейла Мур, Нова Зеландия и рекордните ѝ три автогола в мач

Три (авто)гола за едно полувреме - възможно е

Кошмарът на Микейла Мур

От Орхус, които в момента са на седма позиция в датското първенство, са обнадеждени от привличането на Уилшър, защото смятат, че той може да допринесе много за офанзивната игра на отбора. За момента няма яснота кога точно футболистът ще направи дебюта си за датчани.