Петъчната ни музикална селекция започва с Florence + The Machine, които споделиха детайли за новия си албум и разкриха обложката в профила си в Instagram. Предстоящия албум е пети за групата и идва шест години след High As Hope, който излезе през 2018 година. Днес излезе и нов сингъл с видеоклип. "My Love" е трето парче от албума, което групата споделя. По-рано Florence + The Machine споделиха песните "King" и "Heaven Is Here".

Продължаваме с The Black Keys, които обявиха, че работят върху нов албум. Dropout Boogie ще излезе на 13 май, почти година след като Дан Ауербах и Патрик Карни издадоха албума Delta Kream, и ще съдържа 10 песни. Групата сподели първи сингъл от албума - парчето "Wild Child".

Следват Rammstein, които обявиха излизането на новия си албум Zeit на 29 април. Групата пусна и първия едноименен сингъл от него с придружаващо го забележително видео. Албумът е записан във френското студио La Fabrique с продуцента Олсен Инволтини, а снимката за обложката му е дело на не друг, а британския певец Брайън Адамс, който от години се занимава и с фотография.

Zeit обаче не е единственото нещо, с което Rammstein влязоха в новините през последната седмица. Вокалистът на групата Тил Линдеман отмени два свои концерта в Москва и в Новосибирск заради войната в Украйна. Междувременно на своя сайт Rammstein публикува изявление на немски, украински и руски, заклеймяващо войната и обявяващо подкрепа за украинците.

Рязко сменяме стила, за да чуем какво ни е подготвила Дуа Липа. Тя обединява сили с Megan Thee Stallion за парчето "Sweetest Pie". Дуа Липа в момента е на американския етап от турнето си Future Nostalgia World Tour, което Billboard нарекоха "точно типа концерт завръщане-към-истинския-свят, за който феновете жадуваха".

Завършваме с един свеж ремикс на песента "Light Switch" на Чарли Пут, който дължим на Tiesto. "Light Switch" се превърна в най-успешната песен на Чарли до момента, след като стигна до #1 в iTunes Pop Chart след излиането си. За над месец "Light Switch" събра повече от 113 милиона световни стрийма. След като загатваше с месеци за песента на повече от 15-милионните си фенове в TikTok, официалното музикално видео на "Light Switch" вече събра над 36 милиона гледания. Това е първата нова песен от предстоящия нов албум на Пут, озаглавен CHARLIE.