Дрю Баримор е сред звездите, които са върли почитатели на кулинарното изкуство. Даже наскоро сбъдна една от мечтите си, отново свързана с готвенето. Затова и нямаше как да подминем забавното видео, в което тя и Камерън Диас показват как приготвят любимите си пържени тиквички.
Признаваме, че все още не сме опитали рецептата, но имаме предчувствието, че усилията ни в кухнята ще си струват, ако решим да следваме техните инструкции.
Във въпросното видео Дрю и Камерън видимо се забавляват, но в същото време коментират и доста сериозни теми.
"Хората са толкова притеснени и се страхуват да остареят, но всъщност всичко, свързано с остаряването, е да трупаш повече спомени и опит, любов, смях и приключения, всички тези неща, които трябва да изпитваш до края на живота си", казва Камерън Диас пред камерата.
А Дрю Баримор допълва: "Израснах в Холивуд и разбрах, че преследването на дракона заради суета и младост не е за мен. Чувствах се неудобно, сякаш си губя времето във воденето на изгубена битка". И ни съветва да правим това, което ни кара да се чувстваме най-добре.
А едно от нещата, с които разпускаме, е приготвянето на вкусни ястия. Като техните пържени тиквички.
Какво ни трябва за тиквичките:
- 3 средно големи тиквички
- 1/3 ч. ч. брашно
- 2 яйца
- 1 с. л. мляко
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч. ч. японски галета панко (може и обикновени)
- 1/2 ч. ч. сирене пекорино или пармезан (прясно настъргани)
- 2 с. л. магданоз
- 1 ч. л. риган (по възможност пресен)
- 1/2 ч. л. червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
- Лимонов сок (по желание)
- Допълнително настърган пармезан или пекорино плюс магданоз за гарнитура
Какво ги правим
Включваме фритюрника или котлона с един тиган и изчакваме мазнината да загрее до 200° С.
През това време изплакваме тиквичките, отстраняваме краищата и режем тиквичките на ленти.
Приготвяме три купи, като в едната изсипваме брашното (хубаво е първо да го пресеем), а във втората разбиваме яйцата с млякото и пресованите скилидки чесън.
В третата чиния смесваме галетата, сиренето пекорино или пармезан, магданоза, ригана, солта, червения и черен пипер.
Овалваме тиквичките първо в брашното, после в яйцата и накрая ги покриваме със сместа от галетата и останалите герои в рецептата.
Чак тогава се захващаме с пърженето, като ги държим във фритюрника или тигана около 15 минути. Дрю Баримор и Камеран Диас ги сервират със сос Дзадзики. И ние ще направим така.