Disney има навика да пресъздава перфектни, често нереалистични, образи и да перифразира оригиналните истории. Блясък, величие, широки усмивки и сълзливи сцени - всичко това можем да открием във всяка една от продукциите на студиото. И това важи както за игралните, така и за анимационните филми.

Бела Торн, Хелоуин и колко секси е актрисата облечена като Червената шапчица

Костюмът на Бела Торн, който би възмутил всяка баба

Червената шапчица, но за възрастни

Всъщност, от всички приказни истории на световноизвестното студио само тази за Покахонтас е по действителен случай. Но сюжетът на Disney отново е преправен, за да изглужда по-блудкав от истинския.

Главната героиня наистина е съществувала и се е казвала Матоака. Но въобще не е била толкова красива, колкото Покахонтас. Освен това е взета за заложник от заселниците и на сила се омъжва за Джон Ролф, а не защото е влюбена. И това се случва, когато е едва на 17, умира на около 20 години.

Всеки втори е чувал за бруталните моменти в оригиналната версия на "Пепеляшка". Ето още една - според нея доведените й сестри всъщност би трябвало да си отрежат част от краката, за да им стане стъклената обувка на Пепеляшка.

Сред всички принцеси на студиото, единствено Рапунцел се разхожда почти през цялото време боса. И в това няма нищо случайно. Идеята за този детайл от историята за нея идва от актрисата Манди Мур, която е гласът зад кадър. Тя самата не си пада по обувките по принцип.

Рапунцел е и първата от всички прочути красавици в портфолиото на Disney, създадена с помощта на 3D анимацията.

Първоначалният план на Disney е бил Тиана да се казва Мадлен или Мади, но се отказват, защото "Мади" преди години е било нарицателно име за роб. А това все пак е първата афро-американска принцеса на Disney. Добре че са усетили навреме.

Като стана въпрос за портфолио, това на Disney е изключително богато. Но зад всеки филм се крие доста работа и изпипване на изключително много детайли до съвършенство. Това обяснява и един гаф, който малцина са забелязали - танцовите сцени в "Спящата красавица" и в "Красавицата и Звяра" са еднакви.

Оксана Пашченко, Снежанка, Пепеляшка, Ариел и още бременни принцеси на Disney

Как изглеждат принцесите на Дисни бременни

Какво се върти в главата на една бъдеща майка

Вероятно и друг факт е убягнал на мнозина. От всички красавици единствено Ариел от "Малката русалка" става майка. Нищо чудно, защото героините на Disney са много млади. Снежанка е най-малката, едва на 14, уточняват още от Tips and Tricks.