Един от най-известните документалисти в света, които разкриват чудесата на Земята и насочват вниманието на зрителите към унищожението на природата, се е захванал с нов и много любопитен проект.

Говорим за Дейвид Атънбъроу, който се заема да разкрие какви са били последните дни на динозаврите в Dinosaurs: The Final Day, with David Attenborough.

95-годишният Атънбъроу ще работи заедно с екипа на палеонтолога Робърт де Палма, за да покаже какво се крие в едно от най-голямото праисторическо гробище на динозаври в света - Танис в американския щат Северна Дакота.

С помощта на иновативни визуализации и методи за сканиране на находките, филмът на ВВС Studios ще ни доближи малко повече до най-необикновените създания, обитавали земята в продължение на 150 милиона години.

"Танис може да се окаже място, където останките могат да ни предоставят безпрецедентен достъп до живота на последните динозаври, да видим какво се е случило в последните мигове преди астероидът да удари", коментира самият Атънбъроу пред Deadline.