Не си представяме нищо по-уютно за дъждовен уикенд от това да се сгушим с приятна книга и чаша чай в ръка. Ето три нови български заглавия, с които да оползотворим почивните дни.

Снимка 525440

Източник: Enthusiast

"Ангелски данък"

Ирен Леви ни е позната както от предаването на БНТ "Малки истории", така и като автор на няколко книги в леко наивен стил. Тази е четвъртата й и е необичайна любовна история. Микеле и Моника живеят в красива къща насред лозята на Сицилия и се обичат. Единственото, което липсва на семейното им щастие, е дете. И тогава в картинката се появява София.

Изд. Enthusiast, 16 лв.

Снимка 525439

Източник: Колаж / Колибри

"Играта на солта"

Това е дебютният роман на Елена Колева, вдъхновен от ларп игрите (ролеви игри на живо, в които участниците създават напълно различна реалност). Създателят на популярна игра организира специален терапевтичен ларп, предназначен за хора с биполярно разстройство. В изоставен квартал във Фамагуста отборите ще трябва да се изправят едни срещу други и да прекрачат границите между физическия и психическия сват.

Изд. Колибри, 19 лв.

Снимка 525438

Източник: Колаж / Сиела

"Шестият пръст"

16-годишният Петър е отличен ученик, цигулар и спортист. Живее с майка си и втория й мъж Хайнрих в Германия, но за да се възползва от всички привилегии на държавата, трябва да бъде осиновен от Хайнрих. За целта обаче родният му баща трябва да се откаже от родителските си права. Петър и Хайнрих пристигат в малък провинциален град в България, за да уредят тази формалност. Нещата обаче не се развиват според очакванията на никого в романа на Деляна Манева.

Изд. Сиела, 13.90 лв.