И през новата 2022 г. петъчната ни музикална селекция бележи края на работната седмица с нова доза свежа музика.

През миналата година станахме свидетели на дебюта на новия музикален проект The Smile, зад който стоят Том Йорк и Джони Грийнууд от Radiohead, и Том Скинър от Sons of Kemet.

След първоначалните си изпълнения на живо, сега те пуснаха и първия си сингъл. Той се нарича "You Will Never Work in Television Again" и определено е музика, с която си струва човек да започне годината.

Насочваме внимание към още един интересен проект, който идва от Тайра Турунен - вокалистката на финландската симфоничен метъл група - Nightwish. Тайра обединява сили с някои от най-добрите китаристи в света, за да създаде Outlanders.

Събирането на супергрупата и правенето на песните им отнема около 10 години. Повечето от музиката е записана и миксирана на карибския остров Антигуа. "Closer To The Sky" дава началото на серия от осем нови парчета, които предстои да излязат през следващите 18 месеца.

Един ден преди рождения ден на легендарния Дейвид Боуи, днес, 7 януари, излиза прословутият му "изгубен" албум от 2001 г., носещ заглавието Toy.

Албумът включва презаписани и обновени версии на някои от най-ранните песни на Боуи. Той трябваше да бъде пуснат като продължение на Hours от 1999 г., но беше отложен заради спор между Боуи и тогавашния му музикален лейбъл - Virgin. Още през 2011 г. албумът се появи изневиделица онлайн, но от днес вече има своето официално издание.

Alt-J представиха новата песен "Hard Drive Gold". Това е последният сингъл от предстоящия нов албум на британската банда. Той се нарича The Dream и ще излезе на 11 февруари. Видеото към песента пък е режисьорски дебют за вокалиста Джо Нюман.

Сменяме стила, за да чуем нещо ново от The Weeknd. Петият студиен албум на канадеца, озаглавен Dawn FM, е в продажба от днес (07 януари) и следва излезлия през 2020 г. After Hours.

Адел, Дейв Гаан, Бруно Марс, Lorde, The Rolling Stones - 5 от най-добрите песни през 2021 г.

5 от най-добрите песни през 2021 г.

Да изпратим годината с готина музика

През лятото на 2022 г. The Weeknd планира да даде старт на турнето After Hours til Dawn Stadium Tour в подкрепа и на двете музикални колекции. Докато дойде времето, в което можем да чуем The Weeknd на живо обаче, решихме да си пуснем едноименната песен от Dawn FM.