Както много други жени по света, така и американката Деона Флетчър решава да забременее планирано, след като със съпруга ѝ Антонио Ливингстън вече са на етап, в който са готови да имат дете. Затова когато известно време по-късно тя прави тест, не е никак изненадана, че той се оказва положителен.

Деца, родени от трансплантирана матка - още една крачка напред за медицината

Децата от трансплантирана матка - още една крачка напред за медицината

Важно постижение

Малко след това Деона отива на ехограф и ѝ е потвърдено, че след няколко месеца може да очаква първото си бебе. Седмица или две по-късно обаче, докато е на работа, тя усеща силна болка и посещава спешното, уплашена, че нещо не е наред с бременността ѝ. Тогава специалистите я преглеждат и ѝ правят още един ултразвук. А откритието им меко казано изненадва бъдещата майка - тя се оказва бременна вече не само с едно, а с три бебета.

Медицинският термин за повторно забременяване докато жената е вече бременна, е суперфетация. И точно това се случва на Деона. Оказва се, че е забременяла два пъти в една седмица.

Самата тя разказва, че в този период е имала овулация два пъти, но в два различни момента и че лекарите са я предупредили, че е съвсем възможно да забременее по този начин отново и в бъдеще.

"Обикновено имам цикъл два-три пъти в месеца. И след като разбрах, че съм бременна, цикълът ми дойде още веднъж. Не знаех, че ще забременея отново, но точно това се случи."

Новината, че предстои да им се родят тризнаци, шокира Деона и съпруга ѝ, тъй като и двамата са планирали само едно бебе. "Той просто не можеше да повярва", разкрива майката за реакцията на мъжа си.

За щастие бременността ѝ преминава леко и в 32-ата седмица ражда с цезарово сечение, пише People. И трите бебета са момичета и носят имената Амани, Амбър и Дрийм. За родителството казват, че се справят много добре, за което обаче заслуги имат и децата им, които са кротки и не им създават сериозни проблеми.

Луиз Купър - жената, която губи зъбите си заради прекомерно повръщане по време на бременност

Жената, която губи всичките си зъби заради бременността си

Кейт Мидълтън е страдала от същото състояние

Тризначките са вече на две години, а Деона споделя, че развълнувана да наблюдава как се развиват характерите им. "Преди беше малко скучно, защото бяха просто бебета, които не правеха много. Но сега вече говорят, смеят се и общуват повече с нас и ни показват кои са всъщност. Невероятно е да се види", казва развълнувано майката.