Международното фотографско събитие Pet Photo Awards се организира от основателите на конкурса за най-смешни диви животни Пол Джойнсън-Хикс и Том Сълам, в партньорство с благотворителната организация за защита на животните Blue Cross (Син Кръст).

"Следвайки невероятния успех и невероятния отговор, който получихме от организирането на Comedy Wildlife Photography Awards преди няколко години, Том и аз имахме още една идея: "Защо не направим още един забавен конкурс за снимки, но този път за домашни любимци? Чрез споделяне на положителни и забавни изображения на домашни любимци бихме могли да ангажираме и насърчим хората да започнат да подкрепят малки местни благотворителни организации за хуманно отношение към животните, като по този начин направят живота по-добър за животните, с които споделяме тази планета.", споделят организаторите.

Всички обичаме нашите домашни любимци, особено когато ни карат да се смеем, което лично нашият космат приятел го прави всеки ден. Затова конкурсът за забавни снимки на домашните любимци е празникът на всички онези прекрасни космати, пернати, люспести и копитни приятели, които ни поддържат във форма, здрави и са повече от страхотна компания.

Отличените фотографи в различните категории за 2023 г. станаха ясни преди броени дни. Големият победител в наградите Comedy Pet Photo Awards 2023 е Мишел Зогзоги и неговата снимка "Изживяване, променящо живота". Със същата брилянтна снимка на своите спасени котенца Алекс и Макс, Мишел печели и в категория "Котки".

Comedy Wildlife Photography и наградите за най-смешните животни на планетата за 2022 г.

Най-смешните животни на планетата

Кои са фаворитите на 2022 г.

Целта на надпреварата за най-забавна снимка на домашен любимец е да привлече вниманието към темата за бездомните животни в Обединеното кралство и да набере средства в подкрепа на Синия кръст. Освен това е истински празник за очите. Всички финалисти и победители могат да бъдат разгледани на сайта на организацията тук.