Имайки предвид мащабите на компанията, нищо чудно че Netflix могат да си позволят предприемат по-крайни действия. Не само че наскоро разбуниха духовете с решението си да включват реклами в някои от абонаментите си планове, но явно им харесва да предявяват и претенции, щом става въпрос за хитовите им продукции.

Netflix и какво ще представлява новият абонаментен план с реклами

Какво ще представлява новият абонамент на Netflix

Повече реклами, по-малко филми

А Bridgerton е една от тях. Много логично би било именно заради успеха на сериала, конкуренти от индустрията да се възползват, като се вдъхновяват за новите си идеи. Не че това е лошо, разбира се, стига да не се нарушават авторски права.

А за съжаление точно за това е престъпил границата The Unofficial Bridgerton Musical, наскоро направил дебюта си на една от театралните сцени в САЩ.

Netflix обвиняват композиторите на мюзикъла от Barlow & Bear заради това, че продължават да трупат финансови печалби като неправомерно са използвали дословен диалог и други характерни елементи от сериала Bridgerton.

В жалбата си стрийминг платформата е посочила, че притежава "изключителното право да създава песни, мюзикъли на Bridgerton или други производни произведения, базирани на Bridgerton". Освен това са разгневени от факта, че Barlow & Bear съвсем умишлено са отнели правото им, и то без разрешение, и за своя полза.

Bridgerton, Netflix и около кои герои ще се завърже новата любовна драма в третия сезон на сериала

Ще има ли любовно разочарование в третия сезон на Bridgerton

Около кого ще се върти новата драма в сериала

Оказва се, Netflix дори са предложили да договорят лиценз с Barlow & Bear, с който да им позволят създаването и разпространението на музикални произведения, но то им е било отказано. Защо обаче, така и не става ясно, пише The Washington Post.