Както всяка година на Киномания, и тази ще видим много интересни филми, които за съжаление рядко намират място в киносалоните извън фестивалните дни.

"Засукан свят", Мариус Куркински, Киномания и кога ще можем да видим филма

Колко засукан е светът на един малък човек

Киномания започва на 14 ноември с новия филм на Мариус Куркински

Един от тях е последният филм на страхотния испански режисьор Педро Алмодовар. "Болка и величие" разказва историята на застаряващия режисьор Салвадор Майо (Антонио Бандерас), който се опитва да се справи с екзистенциална си криза.

В търсенето на смисъла на своето съществуване, Майо си припомня любимата кинозвезда, сексуалното си пробуждане, любовните си провали, както и усилията на преданата му майка в бедното му детство.

А работейки отново с режисьора, направил го звезда - Педро Алмодовар, Антонио Бандерас изиграва една много сложна и многопластова роля.

Снимка 446836

Източник: Киномания

Освен Бандерас, във филма още участват още Асиер Ечеандия, Пенелопе Крус, Леонардо Сбараля, Нора Навас, Хулиета Серано, Сесилия Рот, Раул Аревало.

И въпреки че мнозина възприеха "Болка и величие" като сбогуването на Педро Алмодовар с киното, заради приликите на историята с живота на режисьора, той пояснява, че ще продължава да работи по нови филми. 

"Един дъждовен ден в Ню Йорк", Уди Алън и един от филмите, които да не пропускаме на Киномания 2019

Една неочаквано възникнала любов и последвалите куп непредвидени ситуации

"Един дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън идва на Киномания

Алмодовар се надява скоро да заснеме и своя първи англоезичен филм. Това, което се знае към момента за този проект, е, че се базира на пет кратки разказа на американски писател.

"Болка и величие" е в Зала 1 на НДК на 23 ноември от 19 ч.

Dolor y gloria, Пенелопе Крус, Антонио Бандерас и премиерата на новия им филм

Пенелопе Крус, Антонио Бандерас и новия им филм Dolor y gloria

Испанците отново заедно на екран