Американците винаги успяват да ни изумят с щури тенденции, които превръщат в глобална мания, както и с някои от законите си. И ето, че сега ставаме свидетели на това как задействат новия и вероятно най-щурия си закон изобщо, който обаче се е наложило да бъде въведен заради зараждането на една също толкова щура тенденция.

Шотландия и законът за безплатните продукти за дамска хигиена, който влезе в сила

Шотландия изпревари всички останали държави в света

Хем иновативно, хем практично

За закона наистина си има добра причина. Целта му е да помогне в борбата с обезпокоително поведение, наблюдавано сред тийнейджърите. Напоследък те се увличали в това да вдишват азотния оксид, който се съдържа в металните опаковки с бита сметана. Тази тенденция американците наричат doing whippets.

Но тъй като тя се оказва особено опасна за здравето, в сила в щата Ню Йорк в САЩ вече действа новият закон, според който на непълнолетни лица (под 21 години) е забранено да бъде продавана бита сметана във въпросните метални опаковки. И както и при всеки друг сериозен закон, нарушителите ги грози глоба - специално тази е в размер на 250 долара.

Снимка 585906

Източник: iStock

Сумата може и да не звучи като да е висока, но проблемът с вдишването на азотен оксид от подрастващите, действително е сериозен. А вземането на мерки просто е било належащо.

Амброзия - плодова салата с череши, ананас, сметана и как да си я приготвим по класическа рецепта

Най-свежата плодова салата

И за закуска, и за десерт

Оказва се, че то може да причини еуфория и виене на свят, като също може да доведе и до много по-сериозни проблеми, включително замъглено зрение, объркване, замаяност, изпотяване и дори внезапна смърт, пише delish.