Със сигурност поне веднъж ни е хрумвала идея, която бързо отмятаме като абсурдна. Но именно подобни идеи, родили се в точното време на точното място, успяват да направят много хора милионери.

Когато говорим за храна, никога не знаем какво би се харесало на останалите, а тенденции и в тази област съвсем не липсват. Ето няколко на пръв поглед прости идеи, заради които днес милиони благодарят на хората, на които са им хрумнали. И са имали смелостта да ги осъществят, разбира се.

Бисквитки с шоколад

Т.нар. cookies са популярни по целия свят, но малцина знаят кой ги е създал. Също както и че са се появили по погрешка.

Снимка 438013

Източник: iStock

Рут Грейвс е американка, която има своя малка работилничка за сладки. Един ден, докато приготвя сладките си, тя разбира, че няма от подходящия шоколад за печене.

Решава да го замени с твърд, който реже на малки парченца и слага в тестото. След печенето разбира, че той не се е разтопил, което я разочарова. Клиентите обаче много харесват резултатът, който постепенно завладява и целия свят.

KFC

Една от най-популярните вериги за бързо хранене в световен мащаб днес се оценява на повече от осем и половина милиарда долара. Основана е през 1952 г. от полковник Сандърс, който започва да продавa традиционни за южните американски щати ястия в своя гараж. Сред тях е и пиле, приготвено с 11 билки и подправки.

Снимка 438016

Източник: iStock

През 1952 г. той решава да продава пърженото си пиле от Кентъки на ресторанти в Щатите, а когато навършва 60 години, създава франчайз верига. Когато броят на заведенията в нея достига 600, той продава правата за едва два милиона долара, а за него остава годишна премия заради това, че KFC използва лика му.

Сладоледени фунийки

Днес са любими на милиони, но преди десетилетия се появяват поради липсатa на подходящи съдове, в които търговец на сладолед да го продава. Негов приятел решава да оформи вафлените парчета като фуния и тази идея и до ден-днешен се използва по цял свят, а мозъкът зад нея - Ернст Хамви, създава своя компания със сериозни приходи - Western Cone Company.

Смес за палачинки

Вероятно я гледаме с недоверие на рафта в магазина. Вероятно пък смятаме този продукт за голямо удобство, особено в сутрините, в които много ни се ядат палачинки, но още повече ни мързи да забъркаме идеалната смес.

Американецът Шон О'Конър със сигурност не е първият, на когото му е хрумнала тази идея, но е първият, който решава да я осъществи. С производството на палачинки в бутилка той успява не само да зарадва милиони семейства, но и да натрупа милиони в банковата си сметка, пише The Richest.

Снимка 438017

Източник: iStock

Ледени близалки

Още една гениална идея за милиони. Те обаче не отиват при създателят им. Франк Епърсън е само на 11, когато за пръв път смесва сода и лимонада и ги оставя да замръзнат в хладилника. На сутринта разбира, че е забравил бъркалката вътре.

Милионерите, правилата им за пестене на пари и как да последваме примера им

Как се става милионер

Богатството изисква дисциплина

Но тази грешка се оказва правилна и след нея той започва да прави и да продава ледени близалки на своите съседи. Минава се обаче почти десетилетие, докато продуктът започне да се продава и по увеселителните паркове. Тогава Епърсън патентова продукта, но не след дълго продава правата за него. И до ден определя това като най-голямата грешка в живота си.