Новата година, освен нов късмет, пристига и с обещания за нови кинозаглавия. Честно казано, за момента спрямо никое от тях не си казваме "уау!", но пък 2020 г. тепърва предстои - сигурни сме, че освен тези в списъка, ни очакват и други вълнуващи филми.

Dolittle

Познаваме доктор Дулитъл най-вече с лицето на Еди Мърфи, не ето че адаптацията на Стивън Каган ("Сириана") ще промени това. Робърт Дауни-Джуниър ще се заеме с лекуването на животните в история, базирана на втората книга на Хю Лофтинг. Участват още Антонио Бандерас, Селена Гомес, Майкъл Шийн, Ема Томпсън, Том Холанд.

Премиера: 17 януари

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Кога, кога, кога ще гледаме отново Харли Куин от "Отряд самоубийци"? Това вероятно беше въпрос, който си задаваха милиони хора по планетата. Ами ето кога: Марго Роби се завръща в образа на героинята на DC - при това в едно изцяло женско приключение, в които слабият пол ще раздава справедливост.

Премиера: 7 февруари

Мулан

След като разшириха портфолиото си с цветнокожа Малка русалка, беше време Disney да ни представят и принцеса от друга раса. Каква по-подходяща от китайската героиня Мулан?

Историята е класиката за момичето, престорило се на мъж и превърнало се във велик воин. Около филма обаче има много противоречия, свързани най-вече с актрисата в главната роля - Лиу Ифей, която защити полицейското насилие в Хонконг, с което си спечели обещанието за бойкот на филма от много хора.

Премиера: 27 март

The New Mutants

Това е поредна адаптация по комикс на Marvel и, макар вече да сме леко отегчени от подобни истории, решихме да му обърнем внимание. Причината са актьорите във филма на Джош Буун ("Вината в нашите звезди") - Мейзи Уилямс от Game of Thrones, Аня-Тейлър Джой от Peaky Blinders и Чарли Хийтън от "Странни неща". Това са и новите лица на Холивуд, от които тепърва ще очакваме повече.

Премиера: 3 април

No Time To Die

Джеймс Бонд се завръща за последен път с лицето на Даниел Крейг. Режисьор на поредната история за агент 007 е Кари Джоджи Фукунага (първи сезон на "Истински детектив"), а в актьорският състав са Рейв Файнс, Наоми Харис, Бен Уишоу, Ана де Армас, Леа Сейду и Рами Малек в ролята на злодея. За сюжета не знаем почти нищо, така че чакаме пролетта.

Премиера: 8 април

Black Widow

Филмът от вселената на Marvel се концентрира върху образа на Черната вдовица от Отмъстителите, която до момента не е имала самостоятелен филм. В ролята е Скарлет Йохансон, а от филма ще научим подробности за миналото на Наташа Романоф, трудното й детство, обучението й за убиец и един нов злодей, срещу когото ще трябва да се изправи.

Премиера: 1 май

Жената-чудо 1989

Гал Гадот отново е супергероинята, като този път трябва да се справи със злата Чийта (Кристен Уиг) - през 80-те години на миналия век и в разгара на Студената война. Крис Пайн също се завръща като Стийв Тревър, макар че видяхме смъртта на героя му в предишния филм.

Премиера: 5 юни

Tenet

Новият филм на Кристофър Нолън ("Генезис", "Престиж") е и най-амбициозният му - поне по собствените му думи. А това не звучи никак малко, защото познаваме размаха му.

Светът е на прага на Трета световна война, но се случват и на пръв поглед свръхестествени събития. В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Майкъл Кейн, Кенет Брана, Елизабет Дебики.

Премиера: 17 юли

Godzilla vs. Kong

Краят на годината по традиция е епичен, а за това ще допринесе и грандиозния сблъсък на две чудовища, живеели до момента в отделни филми.

Снимка 389750

Източник: Instagram / Godzilla/Kong

Годзила ще се изправи срещу Кинг Конг, но както може да се очаква, най-големият хищник от всички се оказва човекът. Той - в лицето на агенция "Монарх", е на път да изтреби всички чудновати създания от лицето на Земята.

Премиера: 20 ноември

Dune

Дени Вилньов, когото Асоциацията на критиката в Холивуд обяви за "Режисьор на десетилетието", стъпва в 2020 г. с мащабна адаптация на култовия роман "Дюн" на Франк Хърбърт. В ролите са Тимъти Шаламе, Джош Бролин, Зендая, Оскар Айзъкс, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа.

Премиера: 18 декември