Ако трябва да бъдем честни, трябва да признаем, че никога не ни е допадала идеята Бенедикт Къмбърбач да играе във филми по комикс. Някак винаги сме си представяли британеца в по-сложни роли на персонажи, изправени пред житейски дилеми.

Снимка 398736

Източник: GettyImages

Факт е обаче, че 44-годишният Къмбърбач за шести път ще бъде Доктор Стрейндж.

Жаждата ни за комплицираност също ще бъде задоволена, защото специално за Doctor Strange in the Multiverse of Madness сценаристът Майкъл Уолдрън се е вдъхновил за образа му не от друг, а от Антъни Бурдейн.

Антъни Бурдейн, Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain и първи трейлър на филма, посветен на него

Какво да очакваме от филма за Антъни Бурдейн

Трейлърът е обещаващ

"Стрейндж е перфекционист по отношение на неврохирургията и магьосничеството. Бурдейн беше човек на хората, но зареден с огромен интелект. Винаги имаш усещането, че може да те изпепели с думите си. Но не прибягва да това - ето я първата съставка на Доктор Стрейндж", казва Уолдрън пред Vanity Fair.

Сравнението му обаче не свършва до тук. "Антъни Бурдейн е бил навсякъде, виждал е всичко. Какво би могло да те изненада в такъв случай?" Това е и обяснението му за друга черта на героя на Къмбърбач - как "обикновените" злодеи от комиксите могат да те стреснат, ако вече си се преборил със самия Танос?