"Белият лотус" ни изненада с много неща. Лимитираният сериал на НВО се оказа доста повече от приятна поредица, чието действие е ситуирано на райския фон на Хавай, а героите му са богати и безгрижни.

Шестте епизода, чийто сценарист и режисьор е Майк Уайт ("Просветлена"), всъщност са умела сатира на времето, в което живеем, и коментира теми като социалното неравенство, фалшивия морал, политкоректността, като ги забърква с подли номера, кражба и дори убийство.

Актьорският състав е повече от брилянтен, като споменаване със сигурност заслужават Мъри Бартлет като управителя на курорта, Дженифър Кулидж като богаташка с детска травма, Кони Бритън и Стив Зан като семейство с проблеми, както и Александра Дадарио, която освен секс символ, е и талантлива актриса.

Финалният епизод на "Белият лотус" излезе преди ден - на 16 август, и вече знаем кой е убитият и кой - убиецът. Това, което също знаем е, че първоначално предвиденият за лимитиран сериал ще има и втори сезон.

Според информацията на Deadline вторият сезон ще се развива в друг хотел от веригата "Белият лотус" отново на Хавай и с нова група заможни гости, дошли да отморяват сред райската природа. От НВО уточняват, че сериалът е най-гледаният с логото на НВО Max, като зрителите му са се увеличавали с всеки следващ епизод.