Чували сме приказката "Какъвто бащата - такъв и синът". В случая на семейство Ренхак обаче би било по-правилно да се каже "Какъвто бащата - такава и дъщерята".

Batik Air и един необикновен полет - 153 пътници и двама заспали пилоти

На производа на съдбата - когато и двамата пилоти заспят по време на полет

Хюстън, имаме проблем

Макензи Ренхак и баща ѝ Майкъл наскоро са сбъднали мечтата си да пилотират самолет за първи път заедно. Момичето отскоро е част от Southwest Airlines, но вече отпразнува първия полет с баща си, като на борда са били също и майка ѝ, и брат ѝ.

Макензи всъщност винаги е знаела, че иска да бъде пилот, като баща си, и дори е обличала униформата му, когато е била още в началното училище.

За първи път се докосва до професията на пилота на практика, когато ѝ подаряват кратък въвеждащ полет за желаещи, които искат да направят първата стъпка в получаването на лиценз за управление на самолет. Оттогава Макензи е убедена, че ѝ е писано да лети.

По-късно тя учи в Държавния университет в Аризона и веднага се записва в програмата Southwest Airlines Destination 225° Pilot Pathways Program, насочена към хора с желание да станат пилоти, без значение от досегашния им опит, кариера или образование.

По думите на Майкъл - бащата на момичето, тя "винаги е била най-добрата." И допълва, че дъщеря му винаги се е стремяла към повече, да бъде по-добра и да се подобрява повече.

Колкото до първия им полет заедно, всичко е минало напълно гладко. Все пак обаче е имало едно нещо, с което пилотското дуо баща и дъщеря е трябвало да свикне.

"Най-странното нещо беше да измисля как да те наричам", казва Макензи през смях за баща си пред KNXV-TV. По-нататък допълва, че на няколко пъти е сменяла различни опции, като "капитан, Майк, татко", чудейки се коя от тях да използва.

Southwest Airlines, които са споделили новината в социалните си мрежи, не са пропуснали да поздравят младия си пилот Макензи Ренхак.

Ричард Лейвър - мъжът, оцелял в самолетна катастрофа, който изцяло преобърна живота си

Мъжът, оцелял в самолетна катастрофа, който изцяло преобърна живота си

Той се бори с тежката травма, остава без пари и дом, но доказва, че никога нищо не е загубено

"Добре дошла на борда, първи офицер Макензи, толкова се радваме, че си тук", пише компанията в поста си, цитиран от People.