Въпреки че минаха години, откакто не са стопани на Белия дом, Барак и Мишел Обама продължават да са сред любимите светски семейства. А всяка подробност за личния и семейния си живот, която споделят, ни е все така интересна.

Много подобни факти откриваме в новата книга с мемоари на бившия американски президент - A Promised Land. Тя излезе преди броени дни и веднага предизвика огромен интерес.

В нея Барак Обама признава, че по време на двата си мандата в Белия дом е имал сериозни притеснения дали брака му ще удържи на всички предизвикателства. Изпитвал е и огромна вина към съпругата си Мишел заради това, че тя е през голяма част от времето сама, а неговият пост му отнема всяка възможна минута.

Обама говори и за нощите, в които между него и съпругата му се е усещало напрежение заради огромния стрес и необходимостта като Първо семейство винаги да са на линия, 24/7.

"Имало е моменти, в които съм си мислел, че тя е ядосана или тъжна. Но след това се сещам за Афганистан или за финансовата криза и решавам, че нейните проблеми мога да почакат", откровен е Обама.

Въпреки това, в свое интервю за списание People, Барак Обама говори и за всички щастливи моменти, които двамата с Мишел са имали - най-вече възможността да гледат как дъщерите им порастват и стават "впечатляващи млади дами".

Барак Обама, Мишел Обама и годишнината от сватбата им

28 години любовта е движеща сила

Ето затова ги харесваме

А след като напуска Белия дом, семейство Обама има достатъчно време, за да поработи над своите брачни проблеми, появили се в последните години. Мишел става много по-спокойна и весела, а и за двамата краят на втория мандат е една голяма въздишка с облекчение. И днес те са категорични, че любовта им е по-силна от всякога, предава Cover Media.