Наскоро Барак и Мишел Обама оглавиха класация за личностите, на които се възхищаваме. И това се дължи не само на успеха им като Първо семейство на САЩ, но и на дългогодишната любов и привързаност, които двамата демонстрират.

Барак Обама, Мишел Обама и още личности, които будят най-голямо възхищение сред хората

Личностите, на които светът се възхищава

Социолозите имат интересни отговори

Обама със сигурност са от семействата, на които мнозина си мечтаят да приличат. Тръгнали от дъното, преминали през какво ли не, за да стигнат чак до Белия дом, те доказват на себе си и света, че любовта е наистина могъща движеща сила.

А в края на миналата седмица Барак и Мишел празнуваха своята годишнина - 28 години, откакто са законни съпруг и съпруга. По този повод те си размениха емоционални послания в социалните мрежи.

"Обичам Барак заради неговата усмивка, неговия характер и неговата състрадателност. Толкова съм благодарна да имам точно него за партньор през всичко, което животът ни поднася", написа Мишел Обама. Тя допълни обяснението си в любов с призив всеки да накара поне един човек от близкото си обкръжение да гласува на предстоящите президентски избори.

Барак Обама също сподели семейна снимка и написа: "Въпреки всичко, което се случва, иска да отделя един момент и да честитя годишнината ни на любовта на моя живот. Всеки ден с Мишел Обама ме прави по-добър съпруг, по-добър баща и по-добър човек".

Бившият американски президент също не пропусна призива за гласуване, като прикани своите милиони последователи да го разпространят сред най-близките си.