Петъчно е. Снежно е. Красиво е. И все така музикално, както всяка седмица по това време. Преди да вземем ските и да се отправим на някои от зимните ни курорти обаче, нека послушаме малко нова музика.

Започваме с Audioslave. Великани, чиято музика искрено ни липсва. Audioslave, групата, включваща вокалиста на Soundgarden Крис Корнел, заедно с китариста на Rage Against The Machine Том Морело, басиста Тим Комерфорд и барабаниста Брад Уилк, публикува всичките пет песни от тяхното Sessions @AOL изпълнение през 2003 г. в YouTube. В момента песните не са достъпни никъде другаде онлайн.

Audioslave съществува между 2001 и 2007 г. и след това се събраха отново за шоуто Anti-Inaugural Ball през 2017 г. Крис Корнел, за съжаление, почина през май 2017 г., предотвратявайки всякаква по-нататъшна дейност от групата. Макар парчетата да не са нови, е хубаво, че имаме възможността да ги чуем и видим, така както са ги изпълнили по време на Sessions @AOL. Това само ни напомни за изключителния талант на покойния фронтмен на групата.

Papa Roach пуснаха още една песен от техния предстоящ единадесети студиен албум. През изминалия януари част от новия сингъл на групата, озаглавен "Stand Up", беше включен в реклама за партньорството на Ultimate Fighting Championship с ESPN. Вече имаме възможност да чуем цялата песен, която следва вече излезлите "Swerve", "Dying To Believe" и "Killing The Noise".

Сменяме стила, за да чуем нещо ново от Кристина Агилера. След дълго очакване носителката на множество награди Грами, празнува издаването на своя първи миниалбум и втори албум от 20 г. насам.

Той е изцяло на испански език и носи заглавието LA FUERZA. Само ден преди това певицата представи горещо ново парче с участието на Ozuna - "Santo".

Оставаме на испанска вълна, за да чуем един от най-желаните сред дамите (и не само) латино изпълнители - Малума. Макар музиката, която прави да не ни е особено по вкуса, не можем да отречем две неща. Едното е, че регетонът е в стихията си, а другото - Малума е страхотно популярен. 

Той открива 2022 г. с новата си песен "Cositas de la USA". Заглавието "малките неща от САЩ" се отнася за подаръците от Съединените щати, които човек носи на любими хора, когато се връща обратно в родната си страна.

Последното ни предложение не е за ушите на всеки, но пък феновете на мелодичния дет метъл със сигурност ще оценят Deadscape. Идеята за група датира от средата на 2014 г., но истинското начало на Deadscape е дадено в края на 2015 г., като самостоятелен проект на китариста Иван Братоев.

Преди броени дни от бандата издадоха дългоочаквания дебютен албум "Of The Deepest Shade", който е качен във всички стрийминг платформи. По този повод, българската група направи премиера и на новото си видео "The Artist". На нас лично музиката им страшно много ни напомня на In Flames и признаваме, че сме впечатлени от първия им албум.