Лесно е да разказваш историята на една легенда, когато тя е в пика на славата и успеха си. Какво се случва обаче, когато шумът отмине, когато най-великите ти мигове са вече в миналото? Това са въпроси, на които могат да отговорят само големи творци.

Защо Анджелина Джоли се разплака на филмовия фестивал във Венеция

Защо Анджелина Джоли се разплака на филмовия фестивал във Венеция

Неотразима на премиерата на Maria

Пабло Лараин очевидно е такъв, защото успя по много въздействащ начин да ни разкаже историите на две легендарни дами на ХХ век - Джаки Кенеди и принцеса Даяна. А сега предстои да видим неговия поглед върху последните години на Мария Калас.

Оперната прима се слави почти като неземно същество, изтъкано от перфекционизъм и емоция. Именно по този начин се опитва да я представи и Анджелина Джоли, която изпълнява главната роля в Maria.

49-годишната актриса се подготвя месеци наред за ролята, а само уроците й по пеене продължават седем месеца. "Бях изключително изнервена", разказва Джоли по време на филмовия фестивал във Венеция.

"Синовете ми бяха край мен и ми помогнаха да затисна вратата, така че да не влиза никой. Направо се тресях от нерви", казва още тя. Анджелина Джоли признава, че режисьорът Лараин й е позволил да навлезе в ролята в малка стая, след което да стигне до операта Ла Скала.

От първия пълен трейлър на Maria виждаме драматичния период в живота на оперната певица, през който тя е загубила гласа си, а с него - и смисъла на живота си. Във филма участват още Алба Рорхвахер, Коди Смит-Макфий, Валерия Голино, Пиерфранческо Фавино.

Премиерата на Maria e в избрани кина в края на ноември, и от 11 декември в Netflix.