Подобно на много компании в различни сектори, и платформата за споделяне на домове Airbnb бе принудена да предприеме промени, за да се справи с финансовата криза заради пандемията. Миналата година съкрати сериозен брой служители, а после заложи на виртуалните пътувания.

Google Arts & Culture, Airbnb, пандемията и виртуалните пътувания

Виртуалните пътувания са новата реалност

Дори и след пандемията

Но явно фирмата започва да се съвзема, защото пусна нова съблазнителна оферта, при това не за своите клиенти. Изкушението е за всички, които обичат да пътуват и да описват преживяванията си.

Airbnb ще плати на 12 щастливци, които са готови да живеят една година (от месец юли 2021 г. до юли 2022 г.) в някой от градовете, в които оперира компанията. А те въобще не са малко.

Снимка 534113

Източник: iStock

Конкурсната програма се нарича Live Anywhere и всеки по-необвързан с настоящия си адрес и начин на живот може да кандидатства. Одобрените получават възможността да вземат още трима спътници, с които да споделят мечтаното пътешествие.

Airbnb ще покрие разходите за настаняването, ще осигури отстъпка за транспорт и ще помага за организирането на незабравими преживявания на местна почва.

Единственото, което се очаква от участниците в Live Anywhere, е да споделят своя опит и впечатления с платформата. А това е най-добрият начин да получим вярна и интересна информация, за която и да е дестинация.

Снимка 534112

Източник: iStock

Предложението неслучайно идва точно в този момент. Броят на дигиталните номади нарасна драстично покрай COVID-19 и от платформата са наясно с тази тенденция.

Според данни от анкета на фирмата, 11% от клиентите й за дългосрочен престой водят номадски начин на живот, а 74% искат да живеят в място, различно от това на работодателя им, дори след пандемията.

Естония, Антигуа и Барбуда, Барбадос и страните, които издават визи за дигитални номади

Как да се преместим в Барбадос (и не само)

3 оферти за дигиталните номади

Повече за условията на програмата Live Anywhere има тук.