Сега разбираме, че "Един много английски скандал" - лимитираният сериал с Хю Грант и Бен Уишоу, всъщност ще се превърне в така актуалните напоследък поредици-антологии. Вторият му сезон ще разкаже други също толкова скандална история.

Пол Бетани

Източник: Bjorn Iooss/mrporter.com

Пол Бетани

Преди да минем към подробностите ще припомним, че първият сезон на "Един много английски скандал", който в момента е наличен за гледане по HBO Go, разказваше за английския политик Джеръми Торп (Грант), който сам слага край на политическата си кариера, след като се опитва да убие бившия си любовник Норман Скот (Уишоу).

Вторият сезон ще разкаже за развода на херцогинята и херцога на Аргайл - раздяла, изпълнена с интриги, подли номера, порнографски снимки, изнудване, наркотици, кражби и насилие. Разводът е истинско шоу за консервативната британска общност през 60-те години на ХХ век.

Ето и актьорите, които ще влязат в ролите на Маргарет Аргайл и Йън Дъглас Кембъл. Това ще са Клеър Фой, която добре се справя в благороднически роли след The Crown, и Пол Бетани, който отново привлече вниманието към себе си след участието си във Wandavision.