Факт е, че рок звездите също остаряват - макар тяхната "дива младост" да продължава десетилетия по-дълго в сравнение с всички нас. А ако към това прибавим и факта, че времето е не особено благосклонно към онези, които приемат фразата "секс, наркотици и рокендрол" твърде буквално, то не е учудващо, че легендите на музиката често си отиват твърде рано.

Защо рок музиката се нарича "рок"

Защо рок музиката се нарича "рок"

Ако някой заклет фен е пропуснал

Въпреки това има някои сред тях, които успяват да оцелеят с годините и да запазят доброто си здравословно състояние - и дори своя чар и обаяние. От Stars Insider ни посочват кои са те.

Мик Джагър

През ранните си години Мик Джагър, емблематичният вокалист на Rolling Stones, плени феновете със своето характерно излъчване.

Днес,на 80-годишна възраст и с над пет десетилетия опит в музикалната индустрия, рок ветеранът определено не притежава характерния си младежки вид. Въпреки това, благодарение на добре спазвана строга диета и редовни упражнения, той остава изпълнен с жизненост.

Робърт Плант

Фронтменът на Led Zeppelin притежава онзи съблазнителен чар, който неустоимо пленяваше и продължава да пленява дълги години феновете. Той се дължи както на отличителния му глас, така и на харизматичното сценично поведение.

Сега, достигнал своите 75 години, изпълнителят е истински символ на рок музиката.

Аксел Роуз

Guns N' Roses достига пика на своята слава през 90-те години на миналия век. А Аксел Роуз се превърна в абсолютен фаворит на дамската аудитория.

За съжаление, вследствие на години злоупотреба с алкохол и наркотични вещества, днес музикантът изглежда значително по-възрастен от действителната си години - 61.

Джон Бон Джоуви

Вокалистът на Bon Jovi винаги успява да се отличи със своята харизма - дори по време на ерата на "големите коси" през 80-те години.

С добрата си форма, певецът остава модел за подражание и до днес дори на други рокаджии. На 61 години американският изпълнител все още се откроява като един от най-атрактивните музиканти на своето време.

Ози Озбърн

Противоречивият фронтмен на Black Sabbath винаги е впечатлявал с ексцентричност и странно чувство за хумор. И, разбира се, с музиката, която създава.

Но дългогодишната злоупотреба с различни вещества и прекомерната консумация на алкохол не му "прощават" и сега, на 74 години, Ози страда от множество сериозни здравословни проблеми.

Боно

Ирландския певец от U2 често е споделял през годините, че прави всичко възможно да поддържа своята добра физическа форма и цялостно здраве - за да се представя максимално добре на сцената.

И това сега работи в негова полза. Противно на 63-годишната му възраст години, стройната му фигура и младежкия вид противоречат на всички стереотипи, които човек може да има за застаряващия рокер.

Брус Спрингстийн

Американският певец винаги е твърдял за себе си, че е обикновен и скромен човек, въпреки таланта, успеха и добрия външен вид.

На 74 години днес, Брус неслучайно е извоювал статуса си на една от най-атрактивните рок звезди в света.

Боб Дилън

Музикантът, който е изключително почитана фигура от епохата на фолк-рока, оказва дълбоко влияние върху изпълнителите и създатели на музика от цяло едно поколение.

На 82-годишна възраст понастоящем, американският певец е признат с всички основни отличия в индустрията, включително и с Нобеловата награда за литература, връчена му през 2016 г.

46 години по-късно - как Motorhead изпревариха времето с едноименния си дебютен албум

46 години по-късно - как Motorhead изпревариха времето с едноименния си дебютен албум

Законодатели в рока

Еди Ведър

Фронтменът на Pearl Jam винаги е привличал с таланта и визията си. И дори и сега, когато остарява наистина красиво и грациозно.

58-годишният певец все още излъчва онзи изискан чар, с който винаги е завладявал публиката.