Когато Guns N' Roses са в пика на кариерата си през 80-те и 90-те, на вокалиста Аксел Роуз му се носи славата на един от най-големите сексимволи сред рокаджиите. Една от неговите почитателки, Шийла Кенеди, която не просто се е срещала с него, но и е преспивала с него, разказва по-подробно за преживяването си в мемоарите си от 2016 г. No Noone's Pet.

Колко голяма може да бъде любовта на почитателките към Аксел Роуз

Колко голяма може да бъде любовта на почитателките към Аксел Роуз

Признанието на една фенка

В книгата си тя пише, че вечерта, която е прекарала с музиканта, е плачела и кървяла, защото той я е насилвал. Тогава обаче самата тя не е имала нищо против, защото винаги е искала да има своя специален миг с него.

Сега, повече от 30 години след случката между Аксел Роуз и Шийла Кенеди, тя решава да заведе дело срещу него. Обвиненията ѝ са в сексуално насилие и побой от 1989 г., когато двамата се озовават заедно в хотел в Ню Йорк.

По думите на 61-годишната Шийла Кенеди, която е бивш модел, музикантът е използвал славата и статута си на знаменитост, за да я "манипулира, контролира и насилва сексуално". В жалбата си до съда тя дори пише, че тогава не е била наясно кой е Аксел Роуз, когато го е срещнала в нощен клуб.

Според описанието на случилото се в онази нощ, жената си е тръгнала от клуба заедно с музиканта и неговата компания и отишли към хотелския му апартамент. Там той я бутнал към стената и я целунал. Жената от своя страна казала, че няма нищо против, тъй като била готова да спи с него.

Шийла Кенеди уточнява обаче, че по-късно през вечерта Аксел Роуз ѝ правел намеци за групов секс и на нея ѝ станало неудобно да го гледа как прави секс с друга жена. Затова си тръгнала. Малко след това обаче той отишъл при нея, сграбчил я за косата и я завлякъл обратно в спалнята си. Там той я хвърлил на пода, завързал ръцете ѝ зад гърба ѝ с чорапогащник и после насилствено проникнал в нея. След това тя излязла с окървавени колене от стаята.

"Той се е отнасял с нея като със собственост, използвана единствено за неговото сексуално удоволствие", се казва в жалбата. Там е посочено също, че Шийла Кенеди се чувствала сякаш няма спасение или изход за нея и е принудена да изтърпи всичко. Освен това се страхувала, че Аксел Роуз може да я нарани по-лошо, ако каже "не" или се опита да го отблъсне.

За нападението, на което твърди, че е станала жертва, Шийла Кенеди казва, че я е оставило с "емоционални, физически, психологически и финансови последици за цял живот" и че изпитва симптоми, подобни на посттравматично стресово разстройство, когато чуе името на Аксел Роуз или музиката на Guns N' Roses.

По думите ѝ сексуалният тормоз и побой, нанесени ѝ от музиканта, са довели директно до диагностицирането ѝ с тревожност и депресия. Това е повлияло негативно на кариерата ѝ, тъй като е трябвало да избягва места или да попада в ситуации, в които може да се засече с него или с музиката му.

В жалбата си Шийла Кенеди е изброила и други случаи на предполагаемо сексуално насилие от страна на Аксел Роуз, включително ареста му за предполагаемо изнасилване, за което обаче наказателните обвинения са отдавна свалени.

Освен това 61-годишният бивш модел цитира и интервюта с две от бившите партньорки на музиканта - Ерин Евърли и Стефани Сиймор. И двете разказват пред People през 1994 г., че той ги е малтретирал. По-късно и двете завеждат дела срещу него, но постигат извънсъдебно споразумение.

Guns N' Roses, турнето им Not in This Lifetime и колко пари е спечелила групата

Колко богати са Guns N' Roses

Едно турне и няколко милиона долара по-късно

Конкретно по случая с Шийла Кенеди адвокатът на Аксел Роуз отхвърля обвиненията. "Най-просто казано, този инцидент никога не се е случвал. Г-н Роуз няма спомен да се е срещал или да е говорил с ищеца и до днес не бе чувал тези измислени твърдения. Г-н Роуз е уверен, че това дело ще бъде разрешено в негова полза".