Тази семейна двойка може би трудно се гледа очи в очи в буквалния смисъл на думата, поради рекордната си разлика във височината, но е ясно, че им е писано да бъдат заедно. Лари Макдонъл и Джесика Бърнс-Макдонъл от Западна Вирджиния, САЩ, официално чупят рекорда за най-голяма разлика във височината на семейна двойка, благодарение на 86.4 см разлика между тях. Джесика е 177.8 см, а Лари, който има диастрофичен нанизъм, е висок 91.44 см.

Тифани Чан и Андерс - двойката, която похарчи хиляди, за да вземе кучето си на почивка в Япония

Двойката, която похарчи хиляди, за да вземе кучето си на почивка

Колко и какво им е коствало и струвало ли си е

Всичко започва преди десетилетия, когато на Лари му се налага да повтаря годината и се озова в първи клас същия клас в началното училище като Джесика. И поглеждайки назад, той казва, че е невероятно щастлив, че е повторил годината.

Джесика обяснява пред Guinness World Records: "Имахме една и съща приятелска група като растяхме и някак се въртяхме един около друг, но не излизахме заедно, докато не пораснахме." Лари по-късно се премества в собствената си къща, много близо до мястото, където живее Джесика, но преди това той съжителства с един от близките приятели на Джесика и тя често им ходи на гости.

По това време Джесика има гадже, но двамата се оказват (неосъзнато) привлечени един към друг. Те изглеждат толкова естествено заедно, че хората постоянно им казват, че са създадени един за друг и трябва да се съберат. Поне за известно време обаче са щастливи, че са просто приятели. Но един ден, след като Джесика остава необвързана, те изведнъж започват да се гледат по различен начин.

"Тя беше първият човек, с когото всъщност можех да бъда себе си", казва Лари, докато Джесика допълва, че и тя се чувствала по същия начин. Започват да се срещат официално през лятото на 2006 г. и се женят до декември същата година.

"Не искахме сватба, а брак", споделя двойката, като допълва, че винаги са знаели, че ще бъдат заедно завинаги. Те имат четири деца - Оливия, (16 г.), Дакс (15 г.), Виктория (12 г.) и едногодишния Феликс.

Освен, че са посветили живота си един на друг, двамата дълго време работят заедно за щата Западна Вирджиния в Министерството на вътрешната сигурност. Джесика все още е там, но Лари отскоро се мести в друг отдел, като контролира покупките за всички държавни агенции.

Решават да кандидатстват за рекорда, след като Лари вижда статия за предишните рекордьори на Гинес във Facebook и разбира, че той е по-нисък от този мъж, а Джесика е по-висока от жената. Джеймс и Клои Лустед (и двамата Великобритания) имат разлика във височината от 56.8 см.

Двойката, която откри сейф със 100 хил. долара в езеро

Двойката, която откри сейф със 100 хил. долара в езеро

Когато късметът е на твоя страна

Лари и Джесика не се притесняват да коментират стереотипното мнение в обществото, че мъжете трябва да са по-високи от жените. Джесика казва: "За мен, ако сте толкова заети да се фокусирате върху външността, вероятно не се фокусирате върху това, което е наистина важно и това е кой е човекът отвътре. Искам да кажа, че може да намериш човек, който изглежда точно като това, което искаш, но имаш нужда от някой, който те кара да чувстваш, мислиш и обичаш и това е, което имам с Лари, затова не ме интересува колко е висок. Този ​​човек ме предизвика повече в този живот да бъда по-добър човек от когото и да е друг и ме направи по-добър човек просто, заради това, че съм около него."