Тази седмица сме настроени изключително музикално. Напълно логично и очаквано, покрай вече изминалите полуфинали и предстоящия финал на Евровизия, който с нетърпение очакваме утре, 13 май. Да не говорим за майското чудо, което ни изненада още в началото на работната седмица. 

Евровизия 2023 - 7 от най-интересните песни, които участват в песения конкурст тази година

Евровизия пак ни шокира... в добрия смисъл обаче

Артистите, които привлякоха вниманието ни

Разбира се, говорим за Thirty Seconds To Mars, които изненадаха феновете си с новината, че ще издават нов албум. It"s the End of the World But It"s a Beautiful Day излиза чак през септември, но братята Джаред и Шанън Лето вече ни зарадваха с първа нова песен от него, озаглавена "Stuck". Определено ни липсваха - и готината им музика, и страхотните им клипове. 

Продължаваме с Джеймс Артър, който ни връща назад във времето с новото си парче "A Year Ago". Започваща с акустична китара, вълнуващи синтезатори и барабанен ритъм, в интимната песен се пее за липсата на бивш партньор и за болката от загубата. 

"Всъщност, в "A Year Ago" не става въпрос за конкретна връзка, а за поредица от такива. Преминах през доста болка и се докоснах до различни периоди от живота си. Измина една година и все още искам да се върна назад към едно време, което вече не съществува, време, в което всичко беше наред", споделя изпълнителят.

Наостряме ухо към Брайън Адамс, който представи новата си антивоенна песен "What If There Were No Sides At All" с придружаващо видео към нея. 

"Това е антивоенна песен за мир. Локациите са предназначени да представят конфликти в света. Целта на тази песен е да провокира размисъл и може би дори да насърчи правителствата да седнат и да говорят за мир. В момента има само ескалиращо разделение и смърт - резултат от милиардите долари, похарчени от правителствата за финансиране на тези безкрайни войни.", пише в своя Instagram канадският артист.

Няма как да пропуснем и Шакира, за която тази седмица се говори изключително често. Причината до момента не беше нова музика, а интересните мъже, в чиято компания е засична. Първо беше Том Круз, после Луис Хамилтън. Какво точно не случва не е ясно, но по всичко личи, че колумбийката вече наистина е отворила нова страница в живота си след тежката раздяла с Жерар Пике. 

Сега обаче оставяме настрана любовния ѝ живот и се фокусираме по-скоро върху творчеството ѝ и фактът, че пусна новия си сингъл "Acróstico". В тази балада, изпълнителката с невероятно красив глас показва истинска и неподправена емоция. Освен това, на 7 май се проведе първата в историята галавечер "Латино дами в музиката" на Billboard, където Шакира беше отличена с почетна награда.

5 нови песни от седмицата със Селин Дион, Хари Стайлс, Рита Ора, Texas и Greta Van Fleet

5 нови песни от седмицата

И едно видео на Тайка Уайтити

Завършваме с Поли Генова. Докато обикаля Европа, пеейки пред многохилядна публика в Барселона, Варшава и Мадрид, тя създаде парче вдъхновено от носталгията по златните години на MTV. Песента "Недей да правиш така" е на български език, със звучене, което докосва сърцето на всеки фен на класическите MTV хитове. Нейни автори са Щерион Пилидов и Елена Сиракова, а видеото към сингъла е режисирано от Вито Бонев.

"Този свеж и различен проект, инспириран от музиката на края на 80-те и 90-те години, ни потапя в енергията, която ни кара да танцуваме в ритъма на диското. Благодаря на целия екип, с който работихме с огромно желание, вложихме цялото си вдъхновение и създадохме една малка, музикална машина на времето", споделя за парчето Поли.