Няма как тази седмица да не започнем с Еминем, който ни изненада доста приятно след дългогодишно отсъствие. След участието си на драфта на NFL 2024 в Детройт през април, рап иконата Еминем изненада феновете си и обяви нов албум - The Death of Slim Shady (Coup de Grace).

Днес е премиерата на първия сингъл, озаглавен "Houdini", в който Еминем се опитва да сложи край на своето емблематично алтер его. Парчето е фалшиво криминално разследване на героя, популяризиран с албума The Slim Shady LP от 1999 г.

Ману Чао направи премиера на новата си песен "Viva Tu". Знаменитият френски музикант започна годината с EP-то Clandestino, последвано през февруари от самостоятелния сингъл "Bongo Bon". Сега е време за парчето "Viva Tu", което Ману Чао представя в официалния си сайт със следните думи на испански:

"Радостен съм да споделя с всички "Viva Tu". Посветена е на съседите от моя квартал и всички квартали по света."

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Apocalyptica, Слаш, Били Айлиш, Биби Рекса, ALMA и Кристиан Костов

Една от най-големите музикални звезди в последните години Ед Шийрън за пореден път показа, че рок музиката му е на сърце, като този път заби с Декстър, Нуудълс и компания на американския фестивал BottleRock Napa Valley, a The Offspring споделиха и професионално заснето видео от общата им поява на сцената в изпълнение на "Million Miles Away".

Доста голяма изненада за феновете на The Offspring. Не толкова голяма за тези на Ед, който наскоро спомена в интервю, че първият албум, който изобщо някога си е купил в живота, е бил Conspiracy of One (2000 г.) на култовите пънкари. Тогава той е бил едва на девет години. 

Snow Patrol обявяват премиерната дата на чисто нов албум, озаглавен The Forest Is The Path. Студийният проект е първият на ирландската група от шест години насам, след Wildness (2018 г.), и ще бъде издаден на 13 септември.

Той е продуциран от Фрейзър Смит, който е работил съвместно с изпълнители като Адел, Дейв и Stormzy. Триото Гари Лайтбоди, Нейтън Конъли и Джони МакДейд предлагат първи поглед към необикновения си нов проект със сингъла "The Beginning" и обявиха турне във Великобритания, Ирландия и Европа през 2025 г.

Роби Николов – човекът, който заряза маркетинга, за да създава хитове (и с "Молец")

Риск печели - да зарежеш маркетинга, за да създаваш хитове с "Молец"

Роби Николов за рисковете, за соловата си кариера и за хитовете на групата

"Една вечер изпратих демото на песента на Дара Екимова с предложение да я запишем заедно. Само няколко минути по-късно тя ми върна обратно завършен текст. Истинско удоволствие е да работиш с автор и артист като нея", споделя Роби.

"Ако Се Обадиш" се появи първо в мини албума на Роби Двамата, чиято премиера беше в края на април и моментално се превърна в любимо парче на всички, които слушаха краткосвирещия албум. Песента е нежен музикален размисъл върху темите за препятствията и съмненията в любовта, а видеото към нея, режисирано от Христо Георгиев, което се появи преди броени часове, красиво и модерно превежда тези чувства в образи.