Спокойно може да кажем, че през последната година българската музикална сцена има своите нови господари. Защото всяка песен, която Крис Макаров и Юли Славчев от "Молец" пускат, се превръща в хит, а фен базата им се умножава с всеки изминал ден и с всяко едно участие.

Кръстина Кокорска - Криста, която след музикалната сцена, завладя и театралната

Криста и нейната суперсила - гласът, с който завладя сцените на две изкуства

Певицата разказва за вълненията “У дома” и новите предизвикателства

Песента, която ги изстреля не просто до ушите на хората, а до техните сърца и направи "Молец" постоянно присъствие в плейлистите, безспорно е "7 дни". Но зад успеха на тази, както и на други песни на групата, стоят не само Крис и Юли. Пръст има и Роби Николов - негово дело са бийтът, миксът и финалното оформление на "7 дни". Това е и песента, продуцирана от него, която към момента той определя като най-успешна.

Но умението да правиш хитове от песните на другите не е единствената сила на Роби, защото той работи и върху собствени парчета. Като артист и изпълнител най-успешната песен за него винаги ще бъде последната. В момента тя е "Слънце".

"Соловата кариера винаги ми е била мечта, но последните две години оставаше на заден план. Творях тук-там, но беше сякаш разпиляно", казва Роби. Затова и от началото на годината започва да приоритизира себе си и да отделя повече време за собствена музика.

Всъщност Роби Николов е музикален още от малък. В трети клас започва да свири на китара, но частта с пеенето идва на доста по-късен етап - в университетските години, когато често се озовава на купони с китари.

Тогава той пее кавъри на известни парчета. Впоследствие съвсем естествено идва и писането на авторски композиции. Но нали "музикант къща не храни", затова за дълго музиката остава за Роби само хоби и странично занимание - основната му работа е като маркетинг специалист. Един ден обаче решава да рискува и да последва сърцето си. Така напуска работа и се посвещава на студиото и музиката.

"Не беше лесно. Оставих стабилния гръб на корпоративната среда в момент, в който музиката не ми даваше достатъчно ресурси да преживявам", откровен е за своя ход Роби. Но със спестявания, които да му осигурят спокойствие за поне няколко месеца напред, и с много силна вяра, че е възможно да се издържа от музика, Роби се хвърля в неизвестното. Този риск обаче се отплаща добре, защото не след дълго идват и първите успехи.

Неслучайно Роби описва себе си най-добре с думата музика. В момента тя е неразделна част от живота му и той някак не си и представя да живее без нея. А и винаги е искал да бъде свободен. Реално, от две години го е постигнал, защото няма шеф, а работи за себе си. "Това да нямаш шеф е най-якото чувства на света. Да можеш да си поспиш до късно понякога."

Надежда Александрова - NICKA е секси и е тук, за да предизвика всички с "На мен ли говориш"

NICKA е тук, за да предизвика всички

Изпълнителката за уроците от "Гласът на България", за създаването на музика и за новата си песен "На мен ли говориш"

В същото време Роби Николов е целеустремен - иска да се развива и да достигне до най-добрата своя версия във всяко едно отношение. Доказателството е, че от началото на година е издал цели три самостоятелни парчета - "Допир", "Трябва да си ти" и вече споменатата "Слънце". Естествено, продължава да бъде важна част и от звученето на "Молец".

Какво е да работиш с "Молец"?

Готино е. Чувствам се горд, че съм част от успеха на най-добрата група в България в момента. Хубаво е да си обграден с хора, които искат постоянно да се развиват. Учим се взаимно на много неща.

Ще продължите ли да правите бийтове за тях?

Разбира се. Хубавото при нас е, че това е колаборативен процес, който никога не омръзва. Аз не си правя сам бийтове, които да им пращам за одобрение. Винаги сме заедно в студиото, когато магията се случва. Понякога каним и нови хора - колкото повече глави мислят над едно нещо - толкова по-яко става накрая.

Каква музика и какво звучене да очакваме от Robi?

Електронна, поп музика, с разпяти вокали, запомнящи се мелодии и докосващи сърцето текстове. В моята музика разказвам за чувствата, които всеки човек изпитва в най-запомнящите моменти от живота си. Мотивирам хората да творят, да не се страхуват от промяната, да не се страхуват да чувстват и да бъдат себе си.