Пилотите във F1 са тези, които обират както негативите, така и лаврите от представянето и класирането си. Но реално то не зависи само от тях, а от целия екип на дадения отбор.

Red Bull Drone 1 - дронът, който може да се състезава с болид от F1

Дронът, който е по-бърз от болид на F1

Red Bull Drone 1 покорява нови върхове

Ето защо много хора смятат, че именно Ейдриън Нюи има огромната заслуга отборът на Red Bull да доминира през последните години. По-рано тази година обаче стана ясно, че 65-годишният британец ще се раздели с Red Bull и ще напусне поста на главен технически директор.

Първоначално не бе ясно какво ще е бъдещето на Нюи, но само преди седмица стана ясно, че той ще остане във F1, защото е приел да работи за Aston Martin. Той ще се присъедини към отбора в началото на следващата година и разбира се, очакванията са високи.

Договорът на Ейдриън Нюи е дългогодишен и твърденията са, че параметрите по него са наистина високи. Твърди се, че британецът ще получава по 30 милиона паунда на сезон, което според GiveMeSport прави по 62 паунда на минута.

И така се оказва, че само двама пилоти ще печелят повече от него във F1. И това са Люис Хамилтън (45 милиона долара) и Макс Верстапен (55 милиона долара).

Освен това, Нюи ще стане акционер в Aston Martin. "Не чувствам необходимост да се доказвам повече пред външния свят. Мотивацията ми е да се опитам да върша работата по най-добрия начин. Напрежението ми идва отвътре", казва още той, пише The Guardian.

Брад Пит във F1 - тийзър на филма, който всички очакват със затаен дъх

Брад Пит във F1 - тийзър на филма, който всички очакват със затаен дъх

Високите скорости и рисковите изпреварвания са гарантирани

В над 34-годишната си кариера във F1 Ейдриън Нюи е работил, освен за Red Bull, за Williams и McLaren. Сега остава да разберем дали ще успее да пренесе магията си и в Aston Martin, за да донесе първа титла на отбора в историята му.