В последния мек и топъл октомврийски уикенд решаваме да се посветим на историите, разказани от три жени. Те се развиват на различни места по света и по различно време, но са обединени от типично женската чувствителност.

3 книги за уикенда за Златан Ибрахимович, Арнолд Шварценегер и Хари Стайлс

3 книги за уикенда (за Златан Ибрахимович, Арнолд Шварценегер и Хари Стайлс)

Да се поучим от известните

"Водата на езерото никога не е сладка"

Езерото е Брачанато в Италия. Там се установява семейството на Антония, която посвещава цялото си време на отглеждането на четирите си деца, както и на грижите на съпруга си увреждания. При подобен живот най-важното, на което може да научи единствената си дъщеря, е да може да се справя с всичко сама и да не разчита на никого.

Снимка 639394

Източник: Колаж / Колибри

И момиченцето го прави, дори ако това означава почти да се удави в езерото и да крие всичките си тайни от майка си. Джулия Каминито е от обещаващите имена на новата италианска литература.

Изд. Колибри, 25 лв.

"Градината на самурая"

Малкото крайморско селце Таруми в Япония през 30-те години на ХХ век. Това е мястото, където семейството на художника Стивън има вила. Той е изпратен там, след като се разболява от туберкулоза, а за него трябва да се грижи градинаря на семейството Мацу.

Снимка 639395

Източник: Колаж / Benitorial

Младежът неусетно ще влезе в ролята на ученик на Мацу, който е въплъщение на всички качества - умиротвореност, стоицизъм, търсене на красотата, с които се характеризират самураите. Авторката Гейл Цукияма е родена в САЩ, но е дъщеря на китайка и японец.

Изд. Benitorial, 24 лв.

"Ще бъда като река"

Озоваваме се сред суровата природа на Колорадо, където расте Виктория Наш. Загубила рано майка си, тя остава единствената жена в къщата на 14 години и трябва да поеме грижите за всички, както и за семейната ферма за праскови. Една случайна среща със скитника Уилсън Мун, който е индианец, променя хода на живота й.

Снимка 639396

Източник: Колаж / Бард

Виктория ще се сблъска с предразсъдъците, расизма и жестокостта, и ще вземе решение, което я откъсва от всичко, което познава. Дебютният роман на Шели Рийд е изпълнен с красиви описания, както на природата, така и на безкрайните страдания, които е способна да изтърпи човешката душа.

Изд. Бард, 19.99 лв.