Обичаме художествена литература, но биографичните книги идват с друго очарование. Защото често ни показват препятствията и трудностите, през които са преминали обикновени хора, за да се превърнат в едни от най-известните личности на планетата. За този уикенд събираме три биографии на трима впечатляващи мъже.

3 книги за уикенда от Маргарет Атууд, Карли Форчън и Лорън Лейн

3 книги за уикенда

На романтична вълна сме

"Адреналин"

Освен с невероятните си футболни постижения, Златан Ибрахимович е известен и с гигантското си его. Затова не е учудващо, че след "Аз съм Златан" на български излиза и втората му автобиография. Писана в съавторство с италианския журналист Луиджи Гарландо, тя започва от средата на неговия живот малко преди да вземе решението да се откаже от професионалния спорт.

Снимка 638470

Източник: Колаж / Enthusiast

Всяка глава в книгата започва със случка от терена, за да се превърне в разсъждения за различни житейски теми като справедливостта, щастието, приятелството, смъртта.

Enthusiast, 25 лв.

"Хари Стайлс: Създаването на един модерен мъж"

През 2023 г. Хари Стайлс навърши 29 години и се превърна в най-обожаваната поп икона в света. Заслужава ли биографична книга? Очевидно. С нея се заема Шон Смит, който стои зад биографиите на Адел, Ед Шийрън, Джордж Майкъл.

Снимка 638469

Източник: Колаж / Сиела

Така разбираме, че Хари работи от 16-годишен, а успехът в едно прослушване за "Х Фактор" го превръща в член на една от най-успешните момчешки групи One Direction, за да го превърне години по-късно в суперуспешен соло изпълнител с милиони фенове и пикантен любовен живот.

Изд. Сиела, 18.90 лв.

"Бъди полезен"

"Седем принципа за цял живот" е продължението на книгата на Арнолд Шварценегер, която не е точно биография. Защото тя ни разкрива именно това - основните вярвания и правила, които той следва, за да се превърне в човека, който е днес.

Снимка 638468

Източник: Колаж / Бард

Защото успехът на едно момче от австрийско село, което се превръща в кино звезда и дори губернатор на Калифорния, не е късмет, а е базиран на много работа. А сега Арнолд е готов да сподели инструментите, с които е постигнал успеха си. Прости правила, които са общовалидни за всеки, който има ясна цел в живота си и е готов да работи за нея упорито.

Изд. Бард, 19.99 лв.