Традиционно лятото е свързано с ваканции и повече време за себе си. И понеже винаги можем да се самоусъвършенстваме и да научим нещо ново, избираме три книги, които ще ни помогнат за по-добър живот.

3 книги за уикенда от Анна Волц, Роберта Грегорио и Тия Уилямс

3 книги за уикенда от Анна Волц, Роберта Грегорио и Тия Уилямс

Четива за лятната отпуска

"Пътят към душевен мир или пътят към себе си"

Книгата на Роси Вак (псевдоним на Росица Вакъвчиева) няма да ни занима с празна теория за това как да постигнем собственото си спокойствие, а се базира на пет реални истории от практическата й работа с клиенти. Героите във всяка от тях са хора с типични психологически модели, резултат от детски травми: хора в депресивни или тревожни състояния, страдащи от емоционална зависимост, комплекс за малоценност, мазохистичен характер, други типични особености.

Снимка 675206

Източник: Колаж / Колибри

Вак дава насоки как да се освободим от капана на собствения си модел с помощта на психотерапевтични техники в комбинация с медитативни практики.

Изд. Колибри, 22 лв.

"Лечебните адаптогени"

В ерата на всевъзможни диети, съвети за хранене и хранителни добавки, финландецът хранителен активист Теро Исакаупила и американската специалстка по холистична медицина Даниел Бройда се обръщат към природата в търсене на на растенията и гъбите с най-големи здравословни ползи. Или така наречените адаптогени.

Снимка 675205

Източник: Колаж / Хермес

Представени са 21 адаптогна, като са разделени в три групи според основните им функции: защитни (за имунитет и красота), за висок тонус (за енергия и концентрация) и възстановителни (за добро настроение и дълголетие). В края на книгата има практически наръчник за употреба на всяка от споменатите гъби и билки.

Изд. Хермес, 19.95 лв.

"Подреди живота си по фън шуй"

Древната китайска система фън шуй дава насоки на хората как да подредят пространството в дома или офиса си, за да привличат здраве, богатство, щастие и добра енергия.

Снимка 675204

Източник: Колаж / Бард

Мари Даймънд съчетава хилядолетните практики с неврологията и квантовата физика, като ползвакристалия, растения и вода за активиране на добрата енергия в жилището. Основна част от книгата е посветена на почистването като начин за създаване на по-спокоен и организиран дом.

Изд. Бард, 16.99 лв.