Разкриването на сексуалната ориентация се приема като рекламен трик от някои звезди. Но други предпочитат да бъдат напълно откровени със своите фенове и не се притесняват да споделят, че имат влечение към своя пол или малко по-странни виждания за сексуалния живот. Ето и някои от тях, събрани от People.

Рита Ора

Тя е най-пресният пример. Преди четири дни изпълнителката пусна своя нов сингъл "Girls" в колаборация с Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX. След песента последва и откровението на Ора, публикувано в профила й в Twitter.

Рита признава, че вдъхновение за парчето е почерпила от своя личен любовен живот. А в него присъстват както мъже, така и жени. Затова и в парчето пее за дама на име Лара. "Аз съм 50 на 50 и никога не съм го крила", "Понякога просто искам да целувам момичета" - това са част от признанията в текста.

Амбър Хърд

Въпреки че свързваме актрисата предимно с Джони Деп и Илон Мъск, тя не крие, че си пада и по жени. Дори преди две години се появи информация за края на скандална връзка с Тася ван Ри, примесена дори с насилие от страна на Амбър.

А в свое интервю блондинката разкрива, че са започнали да я приемат не като актрисата Амбър Хърд, а като лесбийката Амбър Хърд. Това е повлияло осезаемо на кариерата й и неведнъж е чувала глупави въпроси от рода на дали ще успее да изиграе жена, която харесва мъже.

Снимка 356738

Източник: GettyImages

Кейти Пери

Тя стана популярна с песента си "I Kissed a Girl" преди точно 10 години. Още оттогава датират и подозренията за сексуалната ориентация на певицата, които бяха разсеяни до известна степен покрай връзката й с Орландо Блуум. 

Миналата година Пери получи награда от Кампанията за правата на човека, подкрепяща равенството. Тя неведнъж е признавала, че е израснала в силно религиозно семейство, в което да харесваш представител на своя пол е равно на пълно духовно падение.

Снимка 356768

Източник: GettyImages

А според певицата сексуалността не може да бъде нито черна, нито бяла. Тя е провеждала и не една и две срещи с членове на общности, събиращи хора с различна ориентация, и е на мнение, че те са по-истински от всички други, защото не крият своята същност.

Рики Мартин открито за сексуалността си

Рики Мартин открито за сексуалността си

Латино идолът говори в ексклузивно интервю

Кристен Стюарт

Звездата от "Здрач" и останалите четири филма от тийнейджърската сага призна преди време, че последната й връзка с мъж не й е доставяла никакви положителни емоции, защото всичко е било прекалено тривиално и прозаично. 

Но когато е започнала да излиза с жена, всичко е било коренно различно. Благодарение на тази връзка е преоткрила живота си и щастието в него.

Снимка 356772

Източник: GettyImages

Майли Сайръс

Певицата определено обича да изненадва. И една от нейните провокации е изказването, че е пансексуална, тоест изпитва сексуално и романтично привличане към хората, независимо от техния пол.