Изминаха 12 години, откакто пътищата на Шакира и Жерар Пике се пресякоха на Световното първенство по футбол през 2010 г. в Южна Африка. И по-специално по време на записите на видеоклипа на "Waka Waka". И така повече от десетилетие двамата се радват на любовта си, а от няколко години и на двете си деца - Милан и Саша.

Шакира, Жерар Пике и как футболистът помага на певицата за песните ѝ

Как Пике помага на Шакира за песните ѝ

Искрено и лично

Оказва се обаче, че не всичко във връзката им е толкова перфектно, колкото изглежда. В официално изявления вчера, 4 юни, съвсем неочаквано двамата обявиха, че се разделят, съобщават от People. 

"Съжаляваме, че се налага да го потвърдим, но се разделяме. Молим за уединение в този момент за благополучието на нашите деца, които са наш максимален приоритет. Благодарим ви предварително за разбирането и уважението", се казва в изявлението. 

Новината за раздялата им идва, след като испанското издание El Periodico съобщи наскоро, че 35-годишният футболист отново живее в къщата си в Барселона - далеч от 45-годишната Шакира и децата.

Феновете на колумбийската певица също така обърнаха внимание на текста на най-новата песен ѝ песен с Раул Алехандо, озаглавена "Te Felecito".

"За да те допълня, се разбих на парчета. Предупредиха ме, но не обърнах внимание", пее тя. "Разбрах, че твоето е фалшиво. Това беше капката, която преля чашата. Не ми казвай, че съжаляваш, това изглежда искрено, но аз те познавам добре и знам, че лъжеш", гласи още текстът. 

През февруари по време на изява в подкаста Planet Weirdo Шакира каза, че поради различното им възпитание двамата с Пике не се разбират много по отношение на точността, което от своя страна е довеждало неведнъж до спорове.

Въпреки това обаче двойката отпразнува заедно Деня на влюбените, а Шакира сподели снимка, за да отбележи случая в социалните мрежи. През март пък певицата реши да използва отново своя Instagram, където изрази възхищението си от невероятната игра на своята половинка след победата на Барселона над Реал Мадрид. 

Шакира, Жерар Пике и какво не позволява футболистът на съпругата си

Какво забранява Пике на Шакира

Поводите за гордост не бива да се крият

През годините Пике често правеше спорадични изяви на червения килим заедно и Шакира, която от своя страна винаги го подкрепяше на футболните му мачове, като често водеше и децата. Независимо, че двамата изглеждаха перфектната двойка, по всичко личи, че са имали проблеми, които не са успели да разрешат.