Началото на сезона в NBA за Гордън Хейуърд беше повече от кошмарно. Още на старта на първенството, в първия домакински мач на неговия Бостън Селтикс, той счупи крака си по особено болезнен начин. 

Веднага след инцидента стана ясно, че баскетболистът ще се възстановява около година и ще пропусне целия сезон.

Вместо обаче това да сломи 27-годишния играч, едва месец след контузията, той публикува кратко видео, в което показва колко трудна за пречупване е човешката воля.

Gotta have some fun within the grind! Can you make a half court shot in a chair? (Harder then it looks) #improveeveryday

Публикация, споделена от @gdhayward на

Гордън Хейуърд е седнал на стол в центъра на баскетболно игрище и стреля по коша. Към видеото той написа, че е по-трудно, отколкото изглежда, и вероятно е така. Едно е сигурно и то е, че Хейуърд тренира усилено, въпреки че не може да стои на краката си.

Интересно е да видим дали останалите звезди от "лигата на извънземните" ще подемат упражнението на играча на Бостън и ще го превърнат в предизвикателство.

Баскетболистите от NBA са известни с афинитета си към подобен тип предизвикателства. Хитът това лято сред тях беше докато шофират автомобилите си, да спират и да правят забивки на някои от уличните кошове, които се срещат много често в американските градове.