Вторият сезон на "Ергенът" приключи преди няколко седмици, но интересът към Евгени Генчев и Валерия Георгиева продължава да бъде голям. Продължаваме да научаваме и нови и интересни неща за Валерия.

"Ергенът" - любовта като риалити формат

"Ергенът" - любовта като риалити формат

Защо гледаме и защо се правим, че не гледаме романтичното риалити

Така например от гостуването ѝ в предаването на bTV "Преди обед" разбираме защо победителката от втория сезон на "Ергенът" е научила българската азбука чак на 12-годишна възраст.

Има си добро обяснение и то е, че още когато е на пет години, семейството на Валерия решава да се премести в Гърция, за да търси по-добър живот. Там тя се научава да говори български покрай близките си, но така и не научава азбуката и последователността на буквите.

Това обаче се променя седем години по-късно, когато Валерия и близките ѝ се връщат в България. Вече 12-годишна тя тепърва започва да учи азбуката с помощта на най-добрата ѝ приятелка. Следват уроци при частен преподавател и накрая присъединяването ѝ към българско училище.

"Беше ми трудно да се адаптирам, защото всичко в главата ми беше на гръцки", казва Валерия. Тя си спомня, че не е получила добро и топло посрещане от децата в България. "Отделно имах и здравословен проблем и ми се подиграваха."

Валерия разяснява, че страда от сколиоза - изкривяване на гръбнака, и заради това в детските си години е трябвало да носи специален корсет. Нещо, заради което е отнасяла много подигравки. Затова и е ходела на училище с нежелание. Нещо, което не е било така в Гърция. 

Какво празнува Валерия от втори сезона на "Ергенът"

Какво празнува Валерия от втори сезона на "Ергенът"

И къде е Евгени

Валерия Георгиева твърди, че там е ходела на училище с удоволствие, дари и когато е била болна. Просто защото децата и преподавателите са били много по-мили и приветливи към нея и ѝ е било приятно.