Миналата неделя, 22 април, Конър Макгрегър направи нещо, което мнозина не очакваха дори и от него. Избухливия ирландец нападна автобус, в който пътуваше Кхабиб Нурмагомедов и други ММА бойци.

Мятайки метални предмети към прозорците на автобуса, Макгрегър успя да счупи няколко стъкла и да рани колегите си Майкъл Чиеза и Рей Борг, като по този начин си спечели и четири съдебни дела.

Макгрегър все още не е направил изявление относно мотивите за действията си, но в интернет се появи информация от Дана Уайт - президентът на UFC, който съобщи, че нападението е било именно срещу Нурмагомедов.

Това със сигурност звучи като релевантна причина, предвид напрежението, което има между двамата бойци, но е възможно и да е просто параван за нещо много по-първично.

Според ММА боецът Кевин Лий, реакцията на Конър е била просто невъздържан изблик на чиста ярост и безсилие, причинен от наскоро отнетата му титла в лека категория.

Снимка 353195

Източник: GettyImages

"Яростта му идва от това, че не е и никога не е бил истински шампион, и най-накрая всички успяха да го видят", каза Лий пред MMA Weekly.

Според него Макгрегър знае, че не може да спечели отново колана, изправяйки се срещу него самия или Нурмагомедов.

Добрата новина е, че най-вероятно ще видим подобен сблъсък тази година, след като Дана Уайт неколкократно спомена, че текат преговори. Някои вярват, че това ще е и последният мач на Макгрегър в октагона.